🥇 Ik weet niet of je het gezien hebt – ik wel – maar tijdens de afgelopen 4×400 meter finale op de wk atletiek in Boedapest won het Nederlandse damesteam glorieus goud. Met name slotloopster Femke Bol maar eigenlijk het hele uit 4 dames bestaande team, liet hierbij een zeldzaam staaltje van opbouw, geduld en doelgerichtheid zien. 🏃‍♀️ 

Ik zal de 6-daagse workshop scenarioschrijven die vrijdag 15 september 2023 van start gaat daarom ook beginnen met het fragment van deze 4×400 finale. Het is voor mij namelijk ook een voorbeeld hoe je het schrijven van een scenario zou kunnen, misschien wel zou moeten, benaderen. Met rust. Maar wel doelgericht. Stapje voor stapje, Het komt wel. Als iedere tussenstap maar raak is, zal zich dat aan het einde vast wel uitbetalen. Dan zal het hele traject uiteindelijk raak zijn. En als je dan vlak voor de eindstreep nog wat energie en creativiteit over hebt, zal dat leiden tot een scenario waarmee je ook jezelf verbaasd doet staan.

Zo goed als gegarandeerd…

Stapje voor stapje. Het begint met een goed idee. Een voorzichtige logline. Een voorlopige premisse of centrale vraag. Een gewaagde stepoutline. Een eerste synopsis. Gevolgd door een tweede. Dan een versnelling naar een treatment . En tenslotte een eerste versie scenario. En dan in de eindspint pers je er nog een geweldige definitieve versie van het scenario uit…

Zo ongeveer zal het gaan. Bloed, zweet en tranen, maar ook glorie.

Er zijn nog twee plaatsen vrij!

Zes vrijdagen, in Amsterdam, beginnend op 15 september.

Schrijf je nu in.

Of lees eerst nog wat achtergrondinformatie.

Deel dit bericht!

Leave A Comment