Home » documentaires

documentaires

Documentaires van Pelicula Film & TV, geregisseerd en/of geschreven door Joost Schrickx

Zwart Gat
Zwart Gat (40 minuten) is een documentaire over depressie en in de film portretteren we 4 personen de hier aan lijden. Een van de geportretteerden is volledig afhankelijk van haar medicatie, de tweede persoon krijgt een kind en vervolgens een herseninfarct en leert daardoor de zin van zijn leven kennen, de derde persoon komt van zijn depressie af door middel van meditatie en de vierde persoon tenslotte beëindigt haar leven.
(Regie en scenario: Joost Schrickx)

———–

Houdoe, luchtreiziger!
Houdoe, luchtreiziger! (50 minuten) is een documentaire over drie generaties duivenmelkers. Met als decor het Brabantse platteland en de soms spectaculaire beelden van de duivensport, vertelt de documentaire gedurende een geheel seizoen het verhaal van een oude zwijgzame duivenmelker, zijn bevlogen zoon en zijn talentvolle kleindochter. Omdat de oude man het intensieve duivenmelken nauwelijks meer kan bijbenen en hij stap voor stap wordt uitgerangeerd en opgevolgd door zijn kleindochter, is Houdoe, luchtreiziger! een sfeervolle documentaire die niet alleen over duivensport gaat maar vooral ook over over afscheid en vergankelijkheid.
(Regie en scenario: Joost Schrickx)

———–

DRUK
DRUK (30 minuten) is een documentaire over ADHD, waarin kleinkunstenaar Jochanan Westra op zoek gaat naar een medicijn om zijn leven wat overzichtelijker te maken.
(Regie en scenario: Joost Schrickx)

———–

De stem van Ile à Morphil
De stem van Ile à Morphil (42 minuten) is een documentaire over de samenwerking tussen Nederland en een woestijngebied in Senegal – met daar doorheen geweven een nachtelijk woestijnconcert van de beroemde Baaba Maal.
(Co-regie en scenario: Joost Schrickx)

———–

Shuffering&Shmiling
Shuffering and Shmiling (12 minuten) is een documentaire over een talentvolle Angolese asielzoeker tijdens zijn verblijf in Nederland en na zijn terugkeer naar Angola.
(Regie en scenario: Joost Schrickx)

———–

Dealing & Wheeling in Small Arms
Dealing and wheeling (90 minuten, Sander Francken Film) is een documentaire over kleine wapens, bron van vernmaak in het Westen en aanstichter van onvoorstelbaar veel pijn en leed in Afrika.
(Scenario: Joost Schrickx)

Trailer: