Stichting Nederlands Erfgoed

Stichting Nederlands Erfgoed is de laatste jaren de succesvolle distributeur van door Stichting Pelicula geproduceerde documentaires. Zij distribueerde o.a. de volgende documentaires.

  • Hildo Krop – Beeld van een kunstenaar
    Deze documentaire over de Amsterdamse beeldhouwer Hildo Krop werd geselecteerd voor het Ambacht in Beeld Festival. Ook vertoonde  het Amsterdams Stedelijk Museum de film. Diverse bioscopen en filmhuizen organiseerden een vertoningsavond of -middag, al of niet samen met een klassieke muziek uitvoering. De film werd daarnaast vertoond op de publieke omroep NPO2 Extra.
  • WEGGEWIST
    Deze documentaire over pianist, componist en psychiater Hans Henkemans werd geslecteerd voor het internationale muziek documentaire festival IN-EDIT. Zij dong mee naar een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival maar won helaas niet. De film draaide in verschillende Nederlandse filmhuizen en bioscopen. Ook voor deze film fungeerde NPO2 extra als publiek uitzendplatform. Stichting Nederlands Erfgoed is nog steeds doende WEGGEWIST onder de aandacht te brengen van nationale en internationale festivals.
  • Lief Indië
    Deze documentaire over het positieve effect van Krontjong muziek op het geheugen van bewoners van een Indisch en Moluks verpleeghuis werd geselecteerd voor IN-EDIT. Omroep MAX zond de film uit op de publieke omroep. Ook voor deze film spant Stichting Nederlands Erfgoed zich op dit moment nog in om zoveel mogelijk nationale en internationale filmfestivals te bereiken.

Stichting Nederlands Erfgoed heeft de intentie uitgesproken om ook voor de eerstvolgende filmproductie van Stichting Pelicula de distributie ter hand te nemen. Het betreft in dit geval: “De A’dammer”, een documentaire over Dutch Design ontwerper Aldo van den Nieuwelaar.

Deel dit bericht!

Leave A Comment