Vanuit zijn ervaring als filmmaker en scenarioschrijver ontwikkelde Joost Schrickx zich in de loop der tijd tot een ervaren Storyteller en trainer storytelling.

Hij schreef een standaardwerk over storytelling: Storytelling – De weg naar het hart. Dit populaire boek is geschreven voor mensen die presentaties geven of speeches houden. Maar ook voor mensen die schrijvend op hun website of sociale media hun product, merk of verhaal helder willen communiceren. Je kunt dit boek ook hanteren als je zelf een script wilt schrijven. Ieder hoofdstuk eindigt met een samenvatting, praktijktips en drie, telkens terugkerende, casussen. Hierdoor kan dit boek ook prima als naslagwerk dienen.

Dit boek levert de bouwstenen voor de workshops storytelling die Joost Schrickx regelmatig verzorgt. Deze kunnen eendaags zijn maar soms ook meerdaags. De workshops worden gegeven in Amsterdam of in Bussum.

Handboek

Workshops

Daarnaast schreef Joost Schrickx ook een standaardboek over een specifieke vrm van storytelling, namelijk scenarioschrijven. Het heet: Basisboek Scenarioschrijven. Dit Basisboek behandelt alle theorie die nodig is om een scenario of concept voor een speelfilm, documentaire of opdrachtfilm te schrijven. Van visualiseringstools, tot structuurregels, tot concrete marketingtips. Niet alleen suspense maar ook surprise. Van notatie tot inspiratie. Alles kort en krachtig uitgelegd. Van dit boek zijn al meer dan vierduizend exemplaren verkocht.

Tenslotte kan Joost Schrickx door bedrijven of overheden worden ingehuurd voor een in-company workshop. Trainer Joost Schrickx is een boeiende verteller en presentator en weet zijn enthousiasme over te brengen op zijn publiek. In de afgelopen jaren hebben daarom vele overheden (onder meer de Gemeente Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer) en bedrijven (onder meer GGD, ING en Talpa) Joost Schrickx ingehuurd. Soms ging het hierbij om een eendaagse, soms om een half-daagse in-company workshop.

Neem contact op

Vragen? Of benieuwd naar de mogelijkheden.