Joost Schrickx

Voormalig jurist Joost Schrickx is de oprichter van Stichting Pelicula (2004). Hij gebruikt de stichting om zijn documentaire- en andere filmprojecten te faciliteren en te financieren. Tevens is Stichting Pelicula de uitgever van de boeken die Joost Schrickx schreef over scenarioschrijven en storytelling.

Joost Schrickx is een gedreven maker van documentaires en bedrijfsfilms en scenarioschrijver van fictie en non-fictie. Daarbij is hij een enthousiaste coach en docent.

Bij de realisering van documentaires die door Stuchtig Pelicula gefinancierd worden is Joost Schrickx meestal de scenarioschrijver en regisseur. Soms fungeert hij als uitvoerend producent op de producties van anderen. Joost Schrickx richt zich met zijn onder de vleugels van Pelicula tot stand komende producties bij voorkeur op onderwerpen die weinig of geen aandacht krijgen via de reguliere media. Vaak staat hierbij behoud van Nederlands erfgoed centraal.

Joost Schrickx is tegenwoordig een veelgevraagd trainer voor workshops, met name op het gebed van scenarioschrijven en storytelling.

Op dit moment heeft Joost Schrickx de volgende projecten onder handen:

WEGGEWIST

Documentaire over de muzikale nalatenschap van pianist, componist en psychiater Hans Henkemans (1913 – 1995). Zie ook de website hanshenkemans.nl

  • Functie: Uitvoerend producent

  • Status: Op dit moment wordt de laatste hand aan de nabewerking gelegd. De film zal in de tweede helft van 2021 in première gaan, vertoond worden op televisie (NPO2 Extra), en worden aangeboden aan verschillende filmfestivals.

LIEF INDIË

Documentaire over de reminiscerende werking van krontjongmuziek op bewoners van een Indisch verpleeghuis. Zie ook de website liefindie.nl

  • Functie: Scenarioschrijver en regisseur

  • Status: De opname periode, die door de Corona-pandemie tijdelijk onderbroken werd, wordt binnenkort weer opgepakt. De film is eind 2021 klaar.

LAGU LAGU

Documentaire over de productie en uitbreng van een plaat met traditionele Molukse lagu lagu muziek in het jaar dat het 70 jaar geleden is dat de eerste Molukkers naar Nederland kwamen.

  • Functie: Scenarioschrijver en regisseur

  • Status: De film zit in de opnameperiode.

DOJO

Telefilmproject. Vier vrienden uit een achterstandswijk dreigen op jonge leeftijd hun leven te vergooien als ze in de ban raken van een plaatselijke jeugdbende. Wanneer ze door het lot in aanraking komen met de judosport krijgen ze een laatste kans om hun leven een positieve wending te geven.

  • Functie: Mede-ontwikkelaar (i.s.m. Phanta Basta!)

  • Status: Treatment-fase.

Neem contact op

Vragen? Of benieuwd naar de mogelijkheden.