storytelling workshop

Maak je in een dag tijd de belangrijkste storytelling kennis, inzichten en vaardigheden eigen.

 

storytelling workshop docent Joost Schrickx

Tijdens de workshop storytelling leren deelnemers hoe je een boodschap overtuigend en visueel kunt communiceren. Dat kan zijn een boodschap richting klanten, richting personeel, richting derden. Als je op willekeurig welke boodschap storytelling-elementen loslaat wordt deze boodschap als vanzelf krachtiger en overtuigender.

Deze workshop storytelling is daarom geschikt voor iedereen die wil leren hoe je een krachtige boodschap kunt formuleren. Dat kan zijn via gesproken woord, via een film, via een memo of via een blog of vlog.

Iedere deelnemer zal na een intensieve dag de workshop gegarandeerd verlaten als een betere en meer overtuigende communicator en verteller dan vóór de workshop.

Na afloop van een workshop storytelling krijgen deelnemers de powerpoint sheets, die een gedegen samenvatting van de workshop vormen, gratis thuisgestuurd.

Tijdens de workshop wordt voortdurend afgewisseld tussen kennisoverdracht, voorbeelden kijken en bespreken maar vooral zélf doen. In het algemeen wordt deze afwisseling door deelnemers als uitermate prettig ervaren.

De workshops duren van 10.00-16.30 uur. De kosten bedragen 195,- (exclusief BTW, inclusief lunch).

De eerstvolgende workshop vinden plaats op:

Vrijdag 21 februari 2020Vrijdag 3 april 2020Vrijdag 12 juni 2020

 

Aanmelden

“Een inspirerende workshop over hoe wij storytelling tools kunnen gebruiken bij het promoten van onze producten. Joost geeft les op een prettige manier met veel ruimte voor eigen input. Een aanrader!”, Yvette Janssen, Het Kadaster

“TOP: Ik vond het een leuke workshop. Tijdens deze eendaagse workshop storytelling veel geleerd over verschillende aspecten van storytelling. Goed toepasbaar in het werk. Niet alleen bij het maken van video’s maar ook bij voorbereiding van bijv. toespraken.”, medewerker van Gemeente Molenwaard

“Het was een leuke, inspirerende workshop. Interessant om te leren hoe een verhaal tot stand komt.”, medewerker Gemeente Giessenlanden

Programma

  • Inspiratie en idee-ontwikkeling
  • Principes van storytelling
  • Drama, conflict en spanningsboog
  • Onderscheid tussen een droge informatielijn en een aantrekkelijke interesselijn
  • Wat schrijf je op en wat schrijf je niet op? – Inhoud, format en lay-out
  • Gebruik van cliffhangers, muziek, spanningstools en andere vertelgereedschappen
  • Inleiding tot de ‘Reis van de Held’
  • Je eerste eigen concept, maar hoe nu verder?

 

Tevens kan Joost Schrickx ingehuurd worden als individueel storytelling coach.

Sfeerimpressie van een workshop storytelling