incompany storytelling workshop docent Joost SchrickxJoost Schrickx verzorgt een incompany storytelling workshop.

Incompany storytelling workshop

Tijdens deze incompany storytelling workshop leren deelnemers onder deskundige begeleiding van Joost Schrickx, filmmaker en auteur van het ‘Basisboek Scenarioschrijven‘ en van ‘Storytelling – De weg naar het hart’, hoe ze een boodschap pakkend kunnen communiceren. Fictie of Non-Fictie.

Dit communiceren is medium-onafhankelijk. Joost Schrickx is een filmmaker en schreef een handboek over scenarioschrijven voor film en een boek over storytelling. Zijn workshops beperken zich daarom niet alleen tot het medium film. Ook mensen die een boodschap op andere wijze willen communiceren, via gesproken woord, via een memo, een blog, of op welke manier dan ook, zullen veel aan deze workshops hebben.

Iedere deelnemer zal na een intensieve dag de workshop gegarandeerd verlaten als een betere en meer overtuigende communicator en verteller dan vóór de workshop.

Na afloop van een workshop krijgen deelnemers de powerpoint sheets, die een gedegen samenvatting van de workshop vormen, gratis thuisgestuurd.

Tijdens de workshop wordt voortdurend afgewisseld tussen kennisoverdracht, voorbeelden kijken en bespreken maar vooral zélf doen. In het algemeen wordt deze afwisseling door deelnemers als uitermate prettig ervaren.

Programma

Inspiratie en idee-ontwikkeling
Principes van storytelling
Drama, conflict en spanningsboog
Onderscheid tussen een droge informatielijn en een aantrekkelijke interesselijn
Wat schrijf je op en wat schrijf je niet op?: inhoud, format en lay-out
Gebruik van voice over, muziek, spanningstools en andere ‘verteltrucjes’
Inleiding tot de ‘Reis van de Held’
Je eerste eigen concept, maar hoe nu verder?

Wie gingen u voor?

Tevens kan Joost Schrickx ingehuurd worden als individueel scenario of storytelling coach.