video storytelling workshop docent Joost SchrickxJoost Schrickx verzorgt een video storytelling workshop.

Video storytelling workshop

Tijdens deze video storytelling workshop leer jij onder deskundige begeleiding van Joost Schrickx, filmmaker en auteur van het ‘Basisboek Scenarioschrijven‘ en van ‘Storytelling – De weg naar het hart‘, hoe je een boodschap pakkend kunt communiceren. Fictie of Non-Fictie.

Dit communiceren is medium-onafhankelijk. Joost Schrickx is een filmmaker en schreef een handboek over scenarioschrijven voor film en een boek over storytelling. Zijn workshops beperken zich daarom nadrukkelijk niet tot het medium film. Ook mensen die een boodschap op andere wijze willen communiceren, via gesproken woord, via een memo, een blog, of op welke manier dan ook, zullen veel aan deze workshops hebben.

Programma

Inspiratie en idee-ontwikkeling
Principes van storytelling
Drama, conflict en spanningsboog
Onderscheid tussen een droge informatielijn en een aantrekkelijke interesselijn
Wat schrijf je op en wat schrijf je niet op?: inhoud, format en lay-out
Gebruik van voice over, muziek, spanningstools en andere ‘verteltrucjes’
Inleiding tot de ‘Reis van de Held’
Je eerste eigen concept, maar hoe nu verder?

In deze video storytelling workshop worden kennisoverdracht, voorbeelden kijken maar vooral zélf doen, voortdurend afgewisseld. De cursus wordt gegeven op de onderstaande data van 10.00-16.00 uur en kost 295,- (exclusief BTW, inclusief lunch).

“Ik vond de workshops erg leuk en leerzaam. Joost Schrickx is enthousiast en “echt” (klinkt lekker cliché, maar in dit geval is het echt waar), hij vertelt uit eigen ervaring en je hoort daarin dat ie zijn werk leuk, maar ook belangrijk vindt. Uitleggen wat “plot” is, is niet eenvoudig, toch is het hem gelukt om een aantal kwartjes te laten vallen en hij leert ons in een oefening de plotmomenten in onze eigen verhaalpogingen te herkennen.”, Xandra Pennings, P&O adviseur

Donderdag 8 februari 2024

Aanmelden

Tevens kan Joost Schrickx ingehuurd worden als individueel scenario of storytelling coach.