Home » Kenniscentrum Storytelling en Scenario » Workshop storytelling en filmen

Workshop storytelling en filmen

storytelling en filmen

Verfilm je eigen verhaal

  • Unieke combinatie van scenarioschrijven, storytelling en filmen;
  • Leer de basics van scenarioschrijven en storytelling;
  • Deskundige begeleiding
  • Alles wat je nodig hebt is een smartphone.
  • Ook Incompany

Tijdens de workshop storytelling en filmen formuleren deelnemers hun eigen privé-, professionele of corporate verhaal. Daarna leren zij de basics van filmen: cameravoering, kadrering en belichting. De volgende stap is om het eigen verhaal te verfilmen. Tenslotte leren de deelnemers op technisch en inhoudelijk niveau te monteren, zodat zij in staat zijn hun eigen opnames tot een mooie korte film te monteren.

Zelf uitproberen
De nadruk van de workshop ligt op het zelf uitproberen, onder begeleiding van ervaren filmmakers. Doe maar, faal maar, leer maar! Je oefent met je eigen smartphone of tablet in het maken van diverse opnames. Als eindopdracht maak je een storyboard en bedenk je welke opnames daarvoor noodzakelijk zijn. Aan de hand daarvan maak je camera-opnames en monteer je met gebruik van de i-Movie-app of de Kinemaster app voor android gebruikers een compleet filmpje.

Wat kun je na deze workshop?
Na deze workshop ben je in staat om met een gedegen basiskennis zelfstandig verder te gaan experimenteren met je smartphone video app. Je kent de do’s and dont’s bij het maken van een vlog, interview of een beeldverslag. Je beschikt over de benodigde kennis om je film-opnames mooi om naar te kijken en inhoudelijk interessant te maken. Je hebt de benodigde kennis om een eenvoudig interview af te nemen en je weet hoe je de zelf opgenomen beelden kunt monteren tot een professioneel ogend filmpje met titels, muziek en een voice-over.

De workshop duurt van 10.00 – 17.00. De kosten bedragen 195,- (exclusief BTW, inclusief lunch).
De eerstvolgende workshops vinden plaats op:

  • Vrijdag 31 januari 2020
  • Vrijdag 28 februari 2020
  • Vrijdag 27 maart 2020.
Aanmelden

“Een ontzettend leuke, leerzame en inspirerende cursus. Een goede balans tussen praktijk en theorie. Ook het monteren wordt helder uitgelegd. Kortom in korte tijd ben je in staat om een professioneel filmpje in elkaar te zetten.“  Theo Ybema, Learning producer bij Early Bird

Sfeerimpressie