Documentaires van Pelicula Film & TV

1) Houdoe, luchtreiziger! (gerealiseerd in oktober 2013)

Documentaire

Houdoe, luchtreiziger! is een documentaire over drie generaties duivenmelkers. Met als decor het Brabantse platteland en de soms spectaculaire beelden van de duivensport, vertelt de documentaire gedurende een geheel seizoen het verhaal van een oude zwijgzame duivenmelker, zijn bevlogen zoon en zijn talentvolle kleindochter. Omdat de oude man het intensieve duivenmelken nauwelijks meer kan bijbenen en hij stap voor stap wordt uitgerangeerd en opgevolgd door zijn kleindochter, is Houdoe, luchtreiziger! een sfeervolle documentaire die niet alleen over duivensport gaat maar vooral ook over over afscheid en vergankelijkheid.

Trailer

 

2) Zwart Gat (gerealiseerd in november 2013)

Documentaire

Zwart Gat gaat over depressie en in de film portretteren we 4 personen de hier aan lijden. Een van de geportretteerden is volledig afhankelijk van haar medicatie, de tweede persoon krijgt een kind en vervolgens een herseninfarct en leert daardoor de zin van zijn leven kennen, de derde persoon komt van zijn depressie af door middel van meditatie en de vierde persoon tenslotte beëindigt haar leven.

Trailer

 

3) Bevrijding om nooit te vergeten (verwacht in september 2014)

Bevrijding om nooit te vergeten – Projectplan

plaatje

“Bevrijding om nooit te vergeten” is een documentaire plan in wording in het kader van 70 jaar bevrijding van Brabant, waarin persoonlijke, lokale verhalen die zich afspeelden ten tijde van de bevrijding van Brabant afspeelden worden verteld. Vanuit een premisse die gekoppeld is aan het toeval en het lot zijn deze afzonderlijke verhalen verweven tot een roadmovie die voert langs de bevrijdingsroute van Brabant. Het gaat daarbij steeds om historische gebeurtenissen die hun dramatische tentakels tot in het heden uitstrekken.

Download het projectplan

 

4) Eeuwige belofte (verwacht)

recente pelicula producties: eeuwige belofte

Download het projectplan

“Eeuwige belofte” is een documentaire plan in wording rondom de voorbereiding en voltrekking van een huwelijk tussen een Angolees meisje en een Nederlandse man. Centraal staat het verhaal van twee tantes, die in Nederland gestrand zijn omdat ze hier de verwachtingen niet hebben kunnen waarmaken en daardoor niet zonder ondraaglijk eerverlies naar Angola kunnen terugkeren, iets wat ze wel zielsgraag zouden willen. Het huwelijk, mits dat aan alle Angolese vereisten voldoet, is voor hun de kans om in een klap hun gezicht en dus ook hun toekomst te redden. Maar dan moeten hun nichtje en haar Nederlandse man natuurlijk wel meewerken…

Download het projectplan