Inleiding

Zoals bekend kunt u de realisatie van een Internet bedrijfsfilm volledig uitbesteden aan het bedrijf Pelicula. Daarnaast biedt Joost Schrickx bedrijven tegenwoordig de mogelijkheid op een veel intensievere manier betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de video. Dit geschiedt via een twee-daagse video seo workshop in Amsterdam.

Deze twee-daagse video seo workshop is gericht op de realisatie van een kwalitatief goede voorlichtingsfilm of bedrijfsfilm (3- 8 minuten) die het bedrijf of de instelling op een inhoudelijke, representatieve manier voor het voetlicht brengt en bovendien goed gevonden wordt in zoekmachines (VSEO).

 

Voordelen van een eigen video seo geoptimaliseerde bedrijfsfilm of voorlichtingsfilm

Het voordeel voor uw bedrijf van een VSEO geoptimaliseerde bedrijfsfilm of voorlichtingsfilm voor het Internet is tweeledig:

  1. De voor zoekmachines geoptimaliseerde bedrijfsfilm of voorlichtingsfilm zal resulteren in hoogwaardig verkeer vanuit de zoekmachines naar de bedrijfsfilm en van daaruit naar de website. Bij zoekmachines denken we aan de steeds populairder wordende video-zoekmachines als Google Video Search en de YouTube-zoekmachine, maar ook aan de bekende Google-zoekmachine waar steeds vaker bedrijfsfilm en andere video’s worden getoond.
  2. Een bedrijfsfilm of voorlichtingsfilm heeft de potentie om bezoekers van de website te converteren tot klanten. In onze benadering vindt dit vooral plaats als de promotie van het bedrijf op een indirecte manier plaatsvindt, namelijk via het communiceren van inhoud. ‘Content’, d.m.v. een inhoudelijk sterke bedrijfsfilm, heeft een positief effect op het scoren in zoekmachines (we mogen er vanuit gaan dat zoekmachines steeds beter in staat zullen zijn ook video’s inhoudelijk te beoordelen), maar ook op het vertrouwen dat bezoekers in uw dienst of uw bedrijf krijgen.

 

Deelnemers
Er nemen in principe maximaal drie vertegenwoordigers van het bedrijf aan de workshop deel.

Kosten
Vraag om een offerte.

Locatie
De workshop vindt plaats op de burelen van Pelicula, Johann Siegerstraat 18, Amsterdam.

Dagprogramma

Dag 1

10:00 – 11:30 Benodigde VSEO-theorie

12:00 – 13:00 Benodigde theorie video-maken

13:00 – 14:00 Lunch

14:00 – 15:30 Voorbereiding filmen: Inhoud, vorm en techniek

15:45 – 17:30 Opnames

 

Dag 2

10:00 – 11:00 Spotten en eventueel aanvullende opnames

11:00 – 13:00 Montage

13:00 – 14:00 Lunch

14:00 – 15:30 Toepassing van vseo principes

15:30 – 16:30 Uploaden en testen

16:30 – 17:30 Evaluatie en afronding