De film “Fighting Weapons for development” – waarvoor Joost Schrickx het scenario schreef – is door de kijkers van de zender GoedTV gekozen tot Documentaire van de Maand Oktober.

Deze documentaire laat zien hoe een internationaal project in Cambodja, gericht op het inzamelen onder de bevolking van handwapens en ander kleine wapens, bijdraagt aan stabiliteit en vrede.

De inzameling van de wapens, waarbij de bevolking als ruilmiddel kleine ontwikkelingsprojecten krijgt aangeboden, zoals het delven van een put of het stichten van een school, gaat echter lang niet altijd zonder slag of stoot. En ook bij de opslag en vervolgens de vernietiging van de wapens, komen de projectleiders menig obstakel tegen. Opgeworpen door de nog steeds angstige en daardoor aarzelende bevolking, machtsbeluste lokale notabelen en zelfs de natuur.

Uiteindelijk lukt het toch een grootscheepse en spectaculaire wapenverbranding te organiseren – een flame of peace – als teken van hoop op een zo vurig gewenste blijvende vrede in Cambodja.

Iedere eerste vrijdag van de maand laat de landelijke digitale zender GoedTV een nieuwe, door de kijkers gekozen, documentaire zien.

De documentaire wordt vervolgens in de periode daarna door de week heen iedere dag in de herhaling uitgezonden.

Tevens wordt de documentaire expliciet vermeld op de GoedTV website en in hun Nieuwsbrief.

Fighting weapons for Development is hiermee de opvolger van Boer tot Boer – De stem van Ile a Morphil, een lange documentaire over de veelbewogen relaties tussen Nederland en het gebied Ile a Morphil in Senegal, eveneens geproduceerd door Pelicula. Deze documentaire werd verkozen tot documentaire van de maand september.

Deel dit bericht!

Leave A Comment