Het deel van de speelfilm dat zich in Rajasthan afspeelt vertelt het verhaal van een verzamelaar van afvalplastic en zijn zoon. De vader onderscheidt zich van anderen doordat hij nooit oordeelt over wat hen overkomt, hoezeer zijn lot en dat van zijn zoon hiertoe ook uitdagen. Als hij na lang aandringen zijn wijsheid met enkele stadgenoten deelt, wordt hem dit niet in dank afgenomen.

Het Ladakh deel gaat over een vader en een zoon die een reis door de Himalaya naar de markt ondernemen om hun yak te verkopen. Onderweg krijgen de twee veelvuldig, maar ongevraagd, advies van passanten, die vader en zoon steeds braaf opvolgen. Met een steeds absurder resultaat als gevolg… Totdat eerst de vader en daarna ook zijn zoon inzien dat het beter is voortaan het eigen hart te volgen en niet meer zoveel naar anderen te luisteren.
De kracht van deze film, die geschikt is voor alle leeftijden maar met name de jeugd zal aanspreken, ligt in het multiculturele karakter en de universele zeggingskracht van de verschillende verhalen.
Muziek – worldmusic – speelt een belangrijke rol. Sakar Khan, die optrad met o.a. ex-beatle George Harrison en violist Judy Menuhin, verzorgt met zijn uit louter beroepsmusici bestaande familieleden de song en de muziek voor het deel dat zich in Rajasthan afspeelt. Het Ladakh deel zal muzikaal ondersteund en begeleid worden door de onder veel worldmusic-liefhebbers beroemde zanger Morup Namgyal. 

Verwachte uitbrengdatum: najaar 2009

Regie: Sander Francken
Scenario: Joost Schrickx 

www.bardsongs.nl (in aanvraag)
www.bardsongs.com (in aanvraag)
http://www.pelicula.nl/scenario.htm

Deel dit bericht!

Leave A Comment