Het werd tijd!

Dinsdag 17 februari in de ochtend vertrekken regisseur Sander Francken, in line producer Karin S. de Boer en ik, Joost Schrickx, naar India om daar de speelfilm “Bardsongs”, althans het gedeelte dat zich in Rajasthan afspeelt te pre-produceren.

In vogelvlucht het programma. Waarbij ik gemakshalve de steeds geldende toevoeging ‘waarschijnlijk’, ‘als het goed is’, ‘als de afspraak wordt nagekomen’, ‘volgens de laatste berichten’, etc. zal weglaten. Goed voor de leesbaarheid van dit stuk. Goed ook om de stress die zo vlak voor vertrek toch wel toeslaat nog enigszins hanteerbaar te houden.

Het programma in vogelvlucht dus. 18 en 19 februari wat dingetjes regelen in Delhi en vooral ook een beetje bijkomen van de jetlag. Dan gaan we met de nachttrein naar Jaipur. Hopelijk – toch nog zo’n toevoeging – treffen we daar Khete Khan en zijn familie en nog meer hopelijk hebben zijn een song gemaakt op basis van het scenario – De plastic verzamelaar. Die song namelijk gaan we dan in een 8-track studio in Jaipur vastleggen. En ook nog eens vertalen en op basis van de vertaling wellicht het scenario nog eens aanpassen. Versie 15 wordt dat.

Zal onze vertaler Dick Addens blij mee zijn want die wordt geacht te zorgen voor een up to date Engelse vertaling van het door mij geschreven Nederlandse scenario.

Daarna vertrekken we naar Jodhpur om daar de productie voor te bereiden. Als we tenminste in Jodhpur gaan filmen, want zelfs dat is nog niet zeker. Andere mogelijkheden – vooral kleinere stadjes in de buurt waar de straten makkelijker zijn af te zetten – worden nog onderzocht.

Begin maart voegt dan de making of ploeg – bestaande uit de dames Marthe en Floor – zich bij ons – om vanuit het perspectief van een Nederlands crew-lid – wellicht de kok – en een India’s crew-lid het samengaan en wellicht ook botsen van de Nederlandse en Indiase cultuur op basis van door bezoekers gestelde vragen filmisch vast te leggen.

En een paar dagen later worden ook cameraman Bert Post, camera-assistent Jan Moeskops en algemeen assistent Emanuel Francken – zoon van – en dus de reeds genoemde kok ingevlogen en kan het filmfeest beginnen.

Zo’n 8 man Nederlandse crew dus en naar verwachting zo’n 35 man Indiase crew.

Als dat maar goed gaat … ?

Deel dit bericht!

One Comment

  1. olga 16 februari 2009 at 12:26 - Reply

    Die woorden ‘misschien’, ‘hopelijk’ e.d. maken het wel spannend om te lezen!

Leave A Comment