Gestrand in Helsinki

Gestrand in Helsinki

Onderweg!

Dat wil zeggen we hangen rond op het vliegveld van Helsinki, nog 4 uur te gaan tot onze vlucht naar Delhi.

 

Tijd voor achterstallig productiewerk. Terwijl Sander nog een keer kritisch door het Nederlandse scenario heen gaat – dat zal tot de eerste opname-dag waarschijnlijk wel zo blijven – en her en der wat verandert, zet ik de vertaalde Engelse versie van het scenario in het format van de laatste versie van het Nederlandse scenario. Van de een na laatste versie van het scenario dus nu omdat Sander zoals gezegd er nog een hand aan legt. Als hij daarbij de scènenummers maar laat voor wat ze zijn!, zo heeft Karn al een paar keer nadrukkelijk gezegd. Anders krijgen we verschillende – qua nummering – uit elkaar lopende versies van het script. En dat zal niet bijdragen aan het slechten van de spraakverwarring die op de set – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid – regelmatig de kop op zal steken tussen Hollanders en Indiërs..

 

Over spraakverwarring gesproken. We hebben een goede studio gevonden in Jaipur. Goedkoop, leek het en goed ge-utileerd. Maar toen er eenmaal een prijs was overeengekomen bleken de eigenaren van de studio, ‘Adi’ en ‘Nick’ steeds minder dagen beschikbaar te zijn. Uiteindelijk bleken ze 20 februari een show te hebben, 22 februari nog een show en 23 februari voor twee weken naar Japan te gaan. Gelukkig bleek de muziekgroep met wie we het Rajasthan deel van de film muzikaal gaan ondersteunen, de groep van de beroemde Sakar Khan en zijn familie, op 21 februari beschikbaar te zijn. Alles leek dus goed te komen. Tot gisteravond, min of meer tijdens het koffers pakken. Ik kreeg een kort emailtje van Khete Khan, de huidige leider va deze muziekgroep.

           

                        “WE wil be able for Recording on 23rd Or 24th Febaury not 21 because We some Marraige Concerts at our Patron;sa house.”

 

Een bruiloft dus!

 

Wat te doen?

 

Sander kwam met het idee om zelf dan ook maar naar die bruiloft te gaan. Kunnen we in ieder geval ter plekke een proefopname maken. En zien of ze iets gebakken hebben van de song op basis van de synopsis die we ze een paar maanden geleden gegeven hebben, toen ze in Nederland in het Bimhuis optraden.

 

Bovendien, een Indiase bruiloft is een belevenis! Ondanks het drukke programma dat ons nog wacht toch een aantrekkelijk idee om dat eens mee te maken.

 

Maar eerste maar eens uit Helsinki zien weg te komen. Nog 3 uur te gaan.

Deel dit bericht!

2 Comments

  1. elsa 17 februari 2009 at 19:24 - Reply

    veel beter!
    senario schrijver joost schrickx ziet charmant uit!
    groetjes elsa en rosalien

  2. Dick 18 februari 2009 at 01:12 - Reply

    Succes!!

Leave A Comment