Iets waar ik als beginnend first AD die graag zijn best wil doen voortdurend tegenaan loop bij deze productie in India is het feit dat ik gewoonweg vergeet dat ik geen Hndi spreek. En de meeste Indiërs geen Engels.

Gisteren tijdens de opnames op de plastic-vuilnisbelt overkwam het me weer regelmatig. Dat ik vol enthousiasme naar de tent met figuranten rende die even verderop stond opgesteld. En dan daar voor de zoveelste keer met mijn mond vol tanden stond, vriendelijk toe geglimlacht door zo’n 15 figurant plasticverzamelaars.

“Allemaal snel meekomen want we gaan zo draaien!”, wil nog wel lukken in gebarentaal.

Maar “Trek daarbij in verband met de continuïteit dezelfde kleren aan die je ook aanhad toen we vanochtend de eerste opnames maakten” wordt al een stuk lastiger.

En “Jij mag nu niet meedoen aangezien je in de voorafgaande scène die we overigens nog moeten gaan draaien al prominent in beeld bent omdat je daarin een regel tekst hebt” is echt bijna niet te doen.

Probeer maar eens.

Deel dit bericht!

2 Comments

 1. Harro 30 maart 2009 at 12:58 - Reply

  Ha Joost!
  Ik heb je weblog weer ontdekt en ik ben wel een beetje jaloers op jullie avontuur daar.
  Is wel iets voor een making of-film?
  Sterkte met je oog en energie level. Laat je niet gek maken!

  Hier alles rustig in Amsterdam. Het zonnetje begint te schijnen!

  Groeten van Harro

 2. Een vriend 19 juni 2009 at 22:21 - Reply

  Die Sander Francken fikst het toch maar mooi, daar in Rajasthan.
  Sander Francken Film rules!

Leave A Comment