Pelicula heeft in samenwerking met het bedrijf Seoguru een korte Internet bedrijfsvideo gerealiseerd. Deze bedrijfsfilm is op uiterst eenvoudige wijze gemaakt maar juist daarom wat ons betreft inhoudelijk zeer duidelijk en to the point.

In de film wordt de directeur van het bedrijf Seoguru geïnterviewd over zijn gedachten en ideeën omtrent zoekmachine optimalisatie.

De bedrijfsfilm met als titel “Zoekmachine Optimalisatie (SEO) in 10 minuten” is dusdanig gemonteerd dat de vragen van de interviewer eruit gesneden zijn en er een beknopt doorlopend en consistent verhaal over seo en vseo (video seo) resulteert.

Reeds bij de montage en ook bij de plaatsing op Youtube en bij bespreking van de film op websites en weblogs als deze is er steeds rekening mee gehouden dat de film – in tweede instantie – ook bedoeld is om ervaring op te doen op het relatief nieuwe gebied video zoekmachine optimalisatie (video seo of vseo). Op dit gebied willen Pelicula en Seoguru de komende tijd enige experimenten uitvoeren, en de vindbaarheid van dit filmpje – ondermeer dankzij toegekende metadata – via Google en andere (al of niet specifiek video gerelateerde) zoekmachines is een eerste stap in die richting.

Op de Pelicula website staat overigens een korte handleiding met filmtechnieken en filmtips op basis waarvan deze 10 minuten “puur content” gerealiseerd zijn.

Zie hier het resultaat:

Of klik hier: Zoekmachine optimalisatie (SEO) video

 

 

Deel dit bericht!

One Comment

  1. Klein Media 8 december 2012 at 22:46 - Reply

    Bedankt voor het artikel zeer nuttig 🙂 zo hou ik mijn zoekmachine optimalisatie kennis wel op de hoogte.

Leave A Comment