drukAfgelopen vrijdag hebben Harro Henkemans (editor) en ik (regisseur) de finale off line versie van de documentaire over ADHD, getiteld “DRUK”, afgemaakt.

In deze documentaire die als werktitel “Stel je niet aan!” had, staat de kleinkunst-acteur Jochanan Westra centraal. De documentaire toont zijn tragikomische zoektocht naar de zin, de onzin en vooral de voor hem persoonlijke betekenis van de ‘aandoening’ ADHD.

In de montage wordt Jochanan’s zoektocht afwisselend verbeeld door zijn medische zoektocht – met name zijn gesprekken met de psychiater -, door persiflages op en pastiches van deze zoektocht tijdens een theaterrepetitie ter voorbereiding op zijn nieuwe one-man show en tenslotte door beelden uit het ‘gewone’ leven van Jochanan. Aan het eind van de documentaire komen zoektocht, theater-repetitie en het dagelijkse leven op onverwachte en ongewone wijze bij elkaar en vindt Jochanan zijn eigen originele oplossing voor zijn “druk zijn”.

Wij zijn zo trots op het resultaat dat wij het verschijnen van deze documentaire niet nauwelijks gezien voorbij willen laten gaan.

Daarom zullen wij de komende tijd trachten zoveel mogelijk publiciteit voor deze documentaire te generen. Zo zullen wij in een Amsterdams filmhuis een aantal vertoningen organiseren waarbij zowel pers, omroepen, belangenverenigingen voor ADHD en ADHD-ers zelf zullen worden uitgenodigd. Het is de bedoeling dat deze vertoningen gepresenteerd worden door de hoofdpersoon van de documentaire, door Jochanan dus.

O.a. via deze weblog zal iedereen op de hoogte gehouden worden van verdere publiciteitsplannen.

Deel dit bericht!

One Comment

  1. ontspanningsoefeningen 11 oktober 2010 at 21:30 - Reply

    Klinkt als een mooie documentaire, heb hem nog niet gezien.

Leave A Comment