Pelicula heeft voor aluminium smelterij Aldel uit Delfszijl een video gerealiseerd die bedoeld is om de werknemers te doordringen van het belang van veiligheid op de werkvloer. En om vervolgens mede met inzet van de video een mentaliteitsverandering bij die werknemers te bewerkstelligen. De video reconstrueert twee ongevallen met interviews en beelden. Het eerste ongeval betreft een situatie waarbij een werknemer bijna zijn been verloor toen hij naast een gloeiend hete smeltoven werd aangereden door een heftruck. Bij het tweede ongeval werd iemand getroffen door een honderden kilos wegende anode. Omdat de video ahw dicht op de huid van de slachtoffers zit is de film ook voor niet ingewijden het kijken meer dan waard.

De video zelf zal ivm privacy van de erin figurerende slachtoffers pas in latere instantie publiekelijk gemaakt worden.

Deel dit bericht!

One Comment

  1. Werkschoenen.net 23 december 2013 at 11:29 - Reply

    Gelukkig is veiligheid op de werkvloer de afgelopen 10 jaar een veel belangrijkere issue geworden, zowel voor bedrijven als de overheid.

Leave A Comment