ADHD documentaire – DRUK – op Scenecs

Op 8 en november 2013 was regisseur Joost Schrickx van Pelicula te gast op het Scenecs filmfestival te Amersfoort omdat daar zijn documentaire DRUK draaide. DRUK gaat over ADHD. Deze ADHD documentaire  film vertelt het tragikomische verhaal van de kienkunstenaar Jochanan die op zoek gaat naar een medicijn om zijn leven wat overzichtelijker te maken. De film maakte Schrickx al in 2010, maar voor dit festival was dat geen probleem. Twee keer was hij bij een vertoning in eigen persoon aanwezig voor Q&A.

Q&A

Hij kreeg bij deze Q&A interessant vragen voorgeschoteld, zoals: “Wilde je een goede documentaire over ADHD maken of wilde je een leuke en vermakelijke film maken? Antwoord: “Ik wilde een goede, leuke en aantrekkelijke documentaire film over ADHD maken.” Of: “Bestaat er geen risico dat Jochanan als acteur niet 100 procent zichzelf was maar tijdens de opnames schmierde en jou voor de gek hield.” Antwoord: “Dat was geen risico, dat was zeker zo. Maar is dat erg?”

DVD van DRUK – ADHD documentaire

De DVD van DRUK is overigens nog steeds in de handel. Goed, leuk, aantrekkelijk en vermakelijk.

Deel dit bericht!

Leave A Comment