Scenario Basis Cursus van start op 24 oktober 2014

In de cursus Scenario Basis die gegeven wordt op Open Studio in Amsterdam  doet een student kennis op over de basisbeginselen van het scenarioschrijven op het gebied van personageopbouw, visualisering, architectuur en inhoud. Hij past deze basisbeginselen toe op verschillende stadia van het scenario, met name op een synopsis, een treatment en op losse scènes. Ook leert de student globaal iets over de geschiedenis van het scenarioschrijven en over de beroepspraktijk die hem of haar eventueel te wachten staat. De student ontwikkelt inzicht in de verschillende soorten scenario’s voor fictiefilm of documentaire.

De student werkt niet aan een concreet scenario-eindproduct. Alle oefeningen die tijdens Scenario Basis gemaakt worden staan op zichzelf.

Studieduur
4 lesdagen

Voor wie bestemd
Als onderdeel van de scenario opleiding is Scenario Basis bestemd voor mensen die van scenarioschrijven hun vak willen maken maar daarnaast ook voor filmprofessionals of professionals in opleiding die reeds in de scenariofase bij een productie betrokken willen zijn.

Als afzonderlijke module is Scenario Basis geschikt voor iedereen met een levendige fantasie die geïnteresseerd is in film of documentaire en daar meer feeling mee wil krijgen.

Studiemateriaal
Scenario Basis wordt gegeven aan de hand van het Basisboek Scenarioschrijven van docent en auteur Joost Schrickx.

Einddoel
Een student die Scenario Basis doorloopt is na afloop ervan bekend met een groot aantal scenario tools en technieken en kan een aantal daarvan ook daadwerkelijk toepassen of in het werk van een ander herkennen. De student is echter nog niet in staat om zelfstandig een scenario voor een fictiefilm of documentaire te schrijven.

Vooropleiding
Voor het volgen van Scenario Basis is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vervolgopleiding
Voor een student voor wie Scenario Basis een onderdeel is van de Open Studio Scenario Opleiding, volgt hierna Scenario Fictie. Wordt Scenario basis als afzonderlijke module gevolgd dan heeft de student de mogelijkheid om zich hierna in te schrijven voor Scenario Fictie of voor Scenario Documentaire.

Inschrijving en Informatie
De inschrijving loopt via Open Studio. Daar kan ook aanvullende informatie verkregen worden.

Deel dit bericht!

Leave A Comment