Op veler verzoek volgt hier een bondig overzicht van de verschillende Scenario opleidingen die in de tweede helft van 2014 van start gaan. Bij al deze scenario opleidingen is Joost Schrickx betrokken als docent.

Op vrijdag 24 oktober 2014 start weer een Basiscursus scenarioschrijven
In de cursus Scenario Basis die gegeven wordt op Open Studio in Amsterdam  doet een student kennis op over de basisbeginselen van het scenarioschrijven op het gebied van personageopbouw, visualisering, architectuur en inhoud. Hij past deze basisbeginselen toe op verschillende stadia van het scenario, met name op een synopsis, een treatment en op losse scènes. Ook leert de student globaal iets over de geschiedenis van het scenarioschrijven en over de beroepspraktijk die hem of haar eventueel te wachten staat. De student ontwikkelt inzicht in de verschillende soorten scenario’s voor fictiefilm of documentaire. Meer informatie over deze Scenario Basiscursus.

Eveneens op 24 oktober start eveneens de Scenario Opleiding
Deze opleiding is geschikt is voor iedere filmmaker (in spe) die beter wil worden in het vertellen van filmische verhalen, maar ook voor iedereen met enige fantasie die zich wil ontwikkelen tot scenarioschrijver en tenslotte voor mensen die de – visuele – schrijver in zichzelf willen ontdekken of uitdiepen. De opleiding beslaat zowel de basis van het scenarioschrijven, als scenarioschrijven specifiek voor fictie, voor documentaire en voor opdrachtfilm of bedrijfsfilm. Meer informatie over de Scenario Opleiding.

Tenslotte start dan op woensdag 8 oktober de Open Studio Masterfase
De Masterfase is bedoeld om een eerste grote aanzet te geven waar het het opdoen van deze benodigde scenario-ervaring betreft. Onder begeleiding van een ervaren docent ontwikkelt ieder student een scenario voor een middellange speelfilm of documentaire. Om deel te mogen nemen aan de Masterfase dient een student de Scenario Opleiding of qua niveau en inhoud vergelijkbare opleiding te hebben afgerond. Deze dag staat overigens nog niet vast. Ook de dinsdag of donderdag zijn opties. Meer informatie over de Masterfase.

Al deze scenario opleidingen worden gegeven op de burelen van Open Studio te Amsterdam. Er wordt steeds gebruik gemaakt van het nieuw verschenen Basisboek Scenarioschrijven van docent Joost Schrickx.

Deel dit bericht!

Leave A Comment