documentaire scenario

Op 24, 25, 26 en 28 augustus 2015 organiseert Open Studio te Amsterdam een intensieve zomercursus “documentaire scenario”. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Samen met de ervaren maker en docent Joost Schrickx gaat de student tijdens het blok documentaire scenario op zoek naar zijn of haar ‘eigen’ verhaal. Hierbij past de student specifieke scenario-kennis en -vaardigheden toe op een concreet plan voor een documentaire van 5 tot 15 minuten. Ook leert de student aanvullende documentaire principes en vaardigheden zoals visuele resonantie en beeldrijm, gebruik van foto’s en stockmateriaal, interview-voorbereiding en het formuleren van een premisse of centrale vraag. De student wordt herhaaldelijk uitgedaagd zijn of haar eigen verhaal of dat van een medestudent in een paar minuten te pitchen. Aan het eind van de 4-daagse opleiding heeft de student een eigen documentaire scenario.

Studieduur
4 lesdagen: 24, 25, 26 en 28 augustus van 10.00 tot 16.30

Plaats
Open Studio
Johann Siegerscenariostraat 16
Amsterdam

Open Studio

Lesmateriaal
De lessen documentaire scenario zijn gebaseerd op het door docent Joost Schrickx geschreven “Basisboek Scenarioschrijven

Docent Joost Schrickx

Docent Joost Schrickx

Voor wie bestemd
Als onderdeel van de scenario opleiding van Open Studio is Documentaire Scenario bestemd voor mensen die van scenarioschrijven hun vak willen maken maar daarnaast ook voor filmprofessionals of professionals in opleiding die reeds in de scenariofase bij een productie betrokken willen zijn.
Als afzonderlijke module is Documentaire Scenario geschikt voor iedereen die een scenario voor een korte documentaire wil schrijven.

Einddoel
Na afloop van deze opleiding Documentaire Scenario is de student in staat zelfstandig een scenario voor een korte documentaire te ontwikkelen en te schrijven. Daarnaast is de student in staat een door hemzelf of een ander geschreven synopsis, treatment of scenario voor een documentaire verder uit te werken of te verbeteren.

Vervolgopleiding
Voor een student voor wie Documentaire Scenario een onderdeel is van de Open Studio Scenario Opleiding, volgt hierna Scenario Opdrachtfilm. Wordt Scenario voor Documentaire als afzonderlijke module gevolgd dan heeft de student de mogelijkheid om zich hierna in te schrijven voor Scenario voor Opdrachtfilm of eventueel voor Scenario voor Fictie.

Inlichtingen en Inschrijving
Open Studio

Deel dit bericht!

Leave A Comment