filmen met de iPhone leidt tot prachtige resultaten op het Ambacht in Beeld Festival

Onder leiding van professionele, enthousiaste filmmakers hebben kinderen van basisscholen door heel Nederland zelf leren filmen met de iPhone. De uitdaging was om een korte film over een ambacht te maken. Op een Iphone, of op een tablet of met een geleende camera. Waarbij sprake is van een ambacht als iemand met zijn handen iets maakt waarvoor jarenlange oefening nodig is. Een mandenmaker, een banket-bakker, een edelsmid, een kapper, een visagiste, noem maar op.

De films zijn tijdens het Ambacht in Beeld festival in De Hallen in Amsterdam feestelijk in première gegaan.

Wat deze filmen met de iPhone workshop op aangenaam verrassende wijze heeft duidelijk gemaakt, is dat iedereen met een beetje goede training en onder begeleiding van een ervaren filmmaker in staat is een redelijke film te schieten. Zo begeleidde Joost Schrickx van Pelicula de Nellestein school uit de Bijlmermeer. Twee groepjes van drie personen, opvallend genoeg allemaal meisjes, kregen van hem een korte training filmen met de iPhone. Vervolgens ging hij met de beide groepjes een dagdeel op pad. Daarbij werden daadwerkelijk filmopnames gemaakt, met de ene groep van een kappersechtpaar, met de andere groep van een visagiste. Vervolgens heeft Joost Schrickx zelf het gefilmde materiaal gemonteerd tot twee leuke filmpjes. Deze geven een krachtig beeld van het werk van een kapper respectievelijk een visagiste.

De ervaring en inzichten die Joost Schrickx heeft opgedaan tijdens deze workshop filmen met de iPhone heeft hij verwerkt in een film-workshop-programma: ‘zelf een bedrijfsfilm maken‘. Pelicula is deze workshop samen met Mfilms aan het ontwikkelen. Deze workshop is overigens niet gericht op ambachten maar vooral op het zelf realiseren van een pakkende bedrijfsfilm.

Een voorbeeld van wat leerlingen van 10, 11 jaar kunnen realiseren onder begeleiding.

Deel dit bericht!

Leave A Comment