Filmen met iPhone workshop smaakt naar meer

Op zaterdag 22 oktober gaven Françoise Mittertreiner van MFilms en Joost Schrickx van Pelicula hun eerste  ‘filmen met iPhone workshop’. Tijdens een intensieve zaterdag, kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

Ochtend:

 • Inleiding van de filmen met iphone workshop
 • Voorstelrondje via je eerste vlog!
 • Basis video-instellingen op je Iphone
 • Concept ontwikkeling
 • Decoupage
 • Camerabewegingen en kadreringen shots

Middag:

 • Opdracht – Concept uitwerken en shotlist
 • Checklist voordat je gaat filmen
 • Aan de slag!
 • Basis montage vaardigheden in Imovie
 • Filmpje monteren
 • Afronding en evaluatie

Françoise

Françoise Mittertreiner, een ervaren cameravrouw, legde zich tijdens de filmen met iPhone workshop vooral toe op de techniek. Hoe kun je je iPhone maximaal benutten om prachtige filmproducties te realiseren? Waarvoor dienen al die knopjes? Ook ging Françoise in op kadrering en camerabewegingen om zo een optimale beeld-compositie te bewerkstelligen. Tenslotte legde Françoise op efficiënte wijze uit hoe je je geschoten footage met de Imovie-app tot een aantrekkelijke film kunt monteren.

Joost

Joost, een ervaren scenarioschrijver, legde zich tijdens deze filmen met iPhone workshop vooral toe op conceptontwikkeling en decoupage. Hoe kun je met je iPhone film vertellen wat je wil vertellen? Hoe breng je structuur aan in je film? Hoe vertaal je je boodschap naar concrete filmbeelden?

Enthousiasme

De deelnemers waren super enthousiast en leergierig. Iedereen werkte keihard om zelf een eerste filmproductie op de iPhone te realiseren. En met succes! Iedereen slaagde er uiteindelijk in om een eigen iPhone film te realiseren. Een Vlog, een korte bedrijfsfilm of een pitch. Zie ook de prachtige mindmap van deelneemster Marijke Krabbenbos hieronder!

Inschrijving

Schrijf u nu in voor onze volgende workshop filmen met iPhone!

filmen met iphone workshop mindmap

Deel dit bericht!

Leave A Comment