Mooie filmbeelden

Als je met je iPhone of andere camera mooie filmbeelden kunt schieten en die met een montageprogramma achter elkaar kunt plakken, heb je een stevige stap gezet als aankomend filmmaker of vlogger. Maar dan bén je er nog niet. Een presentatie van bewegende beelden maken is namelijk niet hetzelfde als daadwerkelijk ook iets vertellen. Niet hetzelfde als een gerichte boodschap overbrengen aan je doelgroep. Daarvoor heb je niet alleen technische skills nodig maar ook vaardigheden op het gebied van story telling. Het is daarom dat wij een specifieke workshop scenario aanbieden.

Workshop Scenario

In de workshop scenario die Pelicula Film & TV heeft ontwikkeld, verdeelt docent Joost Schrickx deze vaardigheden in drie soorten.
Om een verhaal op boeiende en filmische wijze te kunnen vertellen dien je namelijk, 1: te kunnen fantaseren, 2: te kunnen visualiseren en 3: te kunnen dramatiseren.
In een prettige afwisseling van kennisoverdracht, voorbeelden kijken en zélf doen, komen alle drie vaardigheden in ruime mate aan bod.

Doelstelling

Vanzelfsprekend is een dag niet genoeg om als volleerd scenarioschrijver weer naar huis te gaan. Maar een dag is wel genoeg om voortaan bij iedere filmproductie steeds de vraag te stellen, wat wil ik eigenlijk vertellen en, vooral, hoe doe ik dat?

Op vrijdag 16 december vindt alweer de laatste workshop scenario van dit jaar plaats.

Schrijf je nu in!workshop scenario

Deel dit bericht!

Leave A Comment