Op vrijdag 23 december start filmmaker, scenarioschrijver en docent Joost Schrickx op het instituut Open Studio wederom een 4-daagse workshop fictie schrijven. De lesdagen van deze workshop fictie vallen op 23 december 2016 en 13 januari, 27 januari en 10 februari 2017. Steeds van ’s morgens 10.00 tot ‘s middags 16.30 op de Johann Siegerstraat 16 te Amsterdam. De kosten voor deze 4-daagse workshop fictie bedragen € 495,-. De lessen zijn gebaseerd op het door Schrickx geschreven Basisboek Scenarioschrijven.

Eigen scenario

bedrijfsfilm maken - trainer Joost SchrickxHet is de bedoeling dat alle deelnemers deze opleiding eindigen met een zelf geschreven scenario voor een korte speelfilm. De praktijk leert dat dit de meeste deelnemers ook lukt. Daar zorgt de bezielende leiding van Joost Schrickx doorgaans wel voor.

Story telling

De nadruk tijdens deze workshop fictie ligt op story telling. Aan bod komen onder andere de 3 acten structuur van Syd Field, de 12 stappen van de held van Jozef Campbell, en de narratieve cycli van Lajos Egri. Steeds wordt de gedoceerde theorie toegepast op het eigen idee, de eigen synopsis, het eigen treatment of het eigen scenario, dat daardoor gaande de workshop steeds gelaagder wordt.

Andere onderwerpen die tijdens deze workshop fictie aan bod komen zijn visualisering, dialoog schrijven, gebruik van een premisse, pitchen en format en layout regels.

Basisboek Scenarioschrijven

De lessen worden gegeven volgens de opbouw van met name deel 2 van het Basisboek Scenarioschrijven, het huidige standaardwerk voor scenarioschrijvers. Docent Joost Schrickx is hiervan de auteur. Deelnemers krijgen dit boek, dat in de boekhandel en online € 19,95 kost, op de eerste lesdag uitgereikt.

Certificaat

Op de laatste lesdag op 10 februari krijgen alle deelnemers aan deze workshop fictie een certificaat uitgereikt. Voor de meesten met de waardevolle aantekening dat men onder begeleiding een volledig scenario voor een fictiefilm heeft geschreven.

Inschrijving

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Schrijf je nu in.

Deel dit bericht!

Leave A Comment