Drie pijlers

De eendaagse workshop story telling voor bedrijfsfilms en andere filmproducties, die Joost Schrickx op vrijdag 16 december verzorgt in samenwerking met MFilms, berust op drie pijlers. Samengevat komen deze pijlers erop neer dat om een concept of scenario voor een film te ontwikkelen, je moet kunnen:

  • fantaseren
  • dramatiseren
  • visualiseren

Opbouw van workshop

Fantaseren: Tijdens deze workshop worden er in de ochtendsessie eerst een paar inspiratieoefeningen gegeven. Waar haal ik mijn idee, mijn onderwerp, mijn basisthema vandaan?
Dramatiseren: Vervolgens gaat Joost Schrickx in op de eigenlijke basisprincipes van story telling. De reis van de held, de 3 akten structuur van Syd Field. Dilemma, dramatisch doel en premisse.
Visualiseren: Tenslotte maakt de workshop duidelijk hoe je je je inspiratie en je verhaal kunt vertalen naar een visueel sprankelend filmscript. Gebruik makend van props, symbolen, parallellie en counteraction.

Inschrijving

Fantaseren, dramatiseren en visualiseren. Wil je ook op basis van deze drie principes binnen een dag het schrijven van een scenario of concept onder de knie krijgen, schrijf je dan nu in voor deze workshop storytelling!

.

Deel dit bericht!

Leave A Comment