Françoise en Joost komen graag naar u toe!

Hoe Gemeente Molenwaard hen motiveerde om nog veel meer in-company workshops ‘Filmen met de iPhone’ te organiseren

in-company workshop Filmen met de iPhone in MolenwaardOp 17 januari 2017 gaven Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx hun eendaagse In-company workshop Filmen met de iPhone in de Gemeente Molenwaard. Een van de kenmerken van hun workshop is dat zij de oefeningen zoveel mogelijk laten aansluiten op de behoeften van de deelnemers. Daarom verdiepen zij zich altijd van tevoren in hun opdrachtgever, en met name in de bijzonderheden daarvan. In het geval van de Gemeente Molenwaard leverde dat een opvallende ontdekking op. Molenwaard heeft namelijk geen gemeentehuis. De ambtenaren voeren hun werk uit op de plek die op dat moment het beste bij hun werkzaamheid past. Dat kan zijn thuis, maar bijvoorbeeld ook bij een lokale Molenwaardse ondernemer, in de sporthal of buiten in het park.

Uniek en verbazingwekkend

Françoise en Joost vroegen zich af of deze manier van werken niet ten koste zou gaan van de kwaliteit van werken en van de cohesie tussen de ambtenaren. Van dit vooroordeel kwamen zij al snel terug, toen de workshop eenmaal een aanvang nam. De deelnemers aan deze workshop in Molenwaard, die dus niet plaatsvond in het gemeentehuis maar in een verenigingsgebouw, bleken juist het tegendeel aan te tonen. De zeven Molenwaardse ambtenaren, die gedeeltelijk van verschillende afdelingen kwamen, vormden namelijk een enthousiaste en keihard werkend groep.

Ochtend- en middagsessie

Meteen al na de ochtendsessie bleken de deelnemers de beginselen van het filmen met de iPhone onder de knie te hebben. En daarmee klaar te zijn voor het meer praktijkgerichte middagdeel. De opnames die deelnemers tijdens de workshop met hun iPhone (of iPad) maakten en de filmpjes die zij hier vervolgens met behulp van hun iMovie App uit monteerden, waren van een verfrissend hoge kwaliteit. En ondanks de hoge werkdruk was de sfeer ontspannen en werd er veel gelachen.

Vastbesloten

Na afloop van de workshop waren Françoise en Joost dan ook vastbesloten: Ook zij zouden hun werkplek opzeggen. Diezelfde dag nog.

Daar kwamen zij later wel van terug. François realiseerde zich dat deze rigoureuze stap toch wel een hoop gesleep met camera- en montage-apparatuur met zich mee zou brengen. En Joost had uiteindelijk geen zin om iedere dag zijn dozen met exemplaren van zijn Basisboek Scenarioschrijven van werkplek naar werkplek te zeulen.

Maar inspirerend was het zeker, deze ervaring in Molenwaard!

Françoise en Joost besloten daarom wel om in de toekomst nog veel meer van dit soort in-company workshop ‘Filmen met de iPhone’ te organiseren.

Heeft u als overheid of bedrijf belangstelling voor een in-company workshop Filmen met de iPhone?

Aarzelt u dan niet om ons te benaderen!

Wij komen graag naar u toe!

Deel dit bericht!

Leave A Comment