workshop iPhone filmen“Dat hadden we twee jaar geleden toch niet kunnen denken.”, zei Françoise.

“Wat?”, vroeg ik.

“Dat we onze Workshop iPhone filmen nu ook in een zonovergoten strandtent in Scheveningen zouden gaan geven.”, antwoordde ze.

Ze had gelijk. Dit was een bijzonder goede ervaring. Zoals de hele workshop iPhone filmen die we verzorgden voor 12 deelnemers van Aedes vereniging van woningcorporaties een bijzonder goede ervaring was.

Bijzondere deelnemers ook. Enthousiaste werknemers van de Afdeling Communicatie van Aedes die vast van plan waren op hun jaarlijkse dag-uit, zoveel mogelijk uit onze Workshop iPhone filmen te halen. Zoveel mogelijk te leren in theorie en in praktijk over de iPhone camera mogelijkheden. Maar ook over camerabewegingen en kadrering. En over storytelling, hoe bouw je een verhaal op, hoe creëer je spanning? En tenslotte ook over montage met iMovie, hoe plak je je beelden in de tijdslijn, hoe voeg je muziek, titels en effecten toe?

Met als doel om zélf zonder dure cameraman en apparatuur toch redelijke filmpjes, impressies, reportages, registraties en videoblogs te kunnen maken.

Nadat we ons de lunch goed hadden laten smaken, bedankten we de zon voor bewezen diensten en legden we de deelnemers onze eindopdracht voor. Zoals altijd was deze toegespitst op de werkomgeving van de opdrachtgever. In dit geval moesten deelnemers in twee uur tijd in groepjes van drie een korte film schieten – en monteren! –  over de toekomst van het wonen.

En zoals altijd waren ook deze keer de resultaten – voor ons althans – verbluffend. Wat kun je toch ontzettend veel leren over het filmen met een iPhone in het tijdsbestek van slechts één dag.

Ook geïnteresseerd in onze workshop iPhone filmen? Een workshop waarin filmmakers Joost Schrickx en Francoise Mittertreiner  hun uitgebreide ervaring graag met u delen?

Schrijf u dan nu in of vraag een offerte aan.

Sfeerimpressie

Deel dit bericht!

Leave A Comment