Incompany filmworkshop

Op dinsdag 6 maart 2018 volgde een negental medewerkers van de Gemeente Uden, Oss en Landerd een incompany filmworkshop. Hierbij werden ze intensief getraind in het filmen met iPhone of iPad. Ook de communicatiedeskundigen van deze drie Brabantse gemeenten kunnen er namelijk niet langer onderuit: communiceren met beelden wordt steeds meer dé communicatie-trend . Of het nu gaat om een vlog om mede-ambtenaren te informeren, een extern document om burgers voor te lichten of een verslag van een lokaal evenement. Zonder iPhone of andere smartphone met camera module, begint een moderne ambtenaar tegenwoordig dus weinig meer.

Filmtechniek én Storytelling

Deze incompany filmworkshop ging natuurlijk in op het technisch gebruik van de iPhone camera. En op het maken van mooie kaders en vloeiende camerabewegingen. Maar de workshop benadrukte ook dat zonder een goed onderliggend verhaal, zonder een sterke boodschap, het maken van een film eigenlijk verloren tijd is. Daarom behandelden de trainers – filmmakers Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx – tijdens deze filmworkshop ook in vogelvlucht de belangrijkste storytell tools. Hierover dient een communicatiedeskundige of beginnende iPhone-filmmaker derhalve op zijn minst te beschikken.

Programma

De ochtend van deze workshop werd de deelnemers de nodige technische bagage bijgebracht. In een prettige afwisseling van theorie, voorbeelden en oefeningen.
De middag werd vervolgens besteed aan een eindopdracht die aansloot bij actuele beleidsdoelstellingen van de drie deelnemende gemeenten. Tijdens het realiseren van deze eindopdrachten leerden de deelnemers ondertussen ook hoe je met een iPhone of andere smartphone een mooie montage kunt maken. En hoe je deze vervolgens in één beweging door kunt delen met je doelgroep of andere geïnteresseerden.

Evaluatie

Aan het eind van de dag werd de workshop kort geëvalueerd. De deelnemers waren het er uiteindelijk allemaal over eens dat het ongelofelijk is hoeveel je kunt leren in één intensieve incompany filmworkshop -dag. In theorie én in praktijk.

Meer informatie?

Deel dit bericht!

Leave A Comment