Schrijf je nu zelf ook in voor een eendaagse storytelling cursus!

Gisteren heb ik weer een eendaagse storytelling cursus mogen verzorgen in het Filmatelier in Bussum. De lat lag hoog. Vier deelnemers waarvan twee met een professionele filmachtergrond. Het werd een intensieve maar vooral ook inspirerende dag. Alle theorie liet ik in deze storytelling cursus weer de revue passeren. Premisse, visualisering, plant & pay off, de wet van drie, de reis van de held, suspense en surprise, alles kwam aan bod.

Theorie, oefeningen en voorbeeld-fragmenten

Maar ik waakte er wel voor niet te lang aan het woord te zijn. Ik wilde de deelnemers vooral ook zelf laten oefenen. In tweetallen of individueel werden er deze dag weer prachtige verhaallijnen en synopsissen verzonnen en uitgewerkt. De rijkdom aan vaak ook persoonlijke verhalen die tijdens zo’n dag aan de breinen van de deelnemers ontspruiten, is altijd weer bijzonder. Natuurlijk werden theorie en oefeningen onderstoken, geïllustreerd en verluchtigd met toepasselijke filmfragmenten. O.a. Charly Chaplin, Tom Cruise, Hitchcock, en fragmenten uit een aantal films van mijzelf, kwamen aan bod.

Om vijf uur gingen deelnemers weer voldaan naar huis. Mij uitgeput, uitgeknepen maar toch vooral ook uiterst tevreden over het resultaat van deze storytelling cursus achterlatend.

Inschrijving

Ik zie nu al uit naar de volgende eendaagse storytelling cursus. De komende cursussen vinden plaats op de volgende dagen:
donderdag 5 april
vrijdag 6 april (vol)
woensdag 9 mei
donderdag 7 juni.

Behoefte aan meer informatie of meteen al inschrijven?

Kennis van het Basisboek Scenarioschrijven dat ik over deze materie schreef is overigens niet verplicht. Maar wel leuk!

Joost Schrickx is filmmaker en storytelling coach. Hij organiseert regelmatig in-company en ex-company workshops en privé storytelling coach trajecten. Joost Schrickx is auteur van het Basisboek Scenarioschrijven, hét handboek voor scenarioschrijvers, filmmakers en storytellers.

Schrijf je nu zelf ook in voor een storytelling cursus!

Deel dit bericht!

Leave A Comment