Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

Op mijn televisie is het wk-voetbal aan de gang. Ook ik ontkom er niet aan om naarmate dit toernooi vordert steeds meer wedstrijden te kijken. Als ik heel eerlijk ben klopt het dat een voetbalwedstrijd niet veel meer is dan 22 mannen die gedurende anderhalf uur achter een bal aanrennen. Hebben ze mij in principe niet voor nodig. Waarom kijk ik dan toch en waarom kijk ik steeds meer? Het antwoord is simpel. Door de al of niet verzonnen stories achter de wedstrijden. Verhalen met óf een speler óf een heel elftal, en soms zelf een heel land, in de hoofdrol. Verhalen over pijn en glorie. Over strijd, bijna ten onder gaan en dan alsnog zegevieren. Over arrogantie die wordt afgestraft en over doorzettingsvermogen dat wordt beloond. Daarmee worden de wedstrijden opeens van cruciaal belang. Bepalend voor het welzijn van een heel land en ook bepalend voor mijn welzijn, die zich immers met het elftal heeft geïdentificeerd. Een toernooi als het WK voetbal is bij uitstek een ode aan de kracht van storytelling. Tegelijkertijd is dit toernooi natuurlijk ook een ode aan de hoop dat verschillende volken en culturen elkaar kunnen vinden in een passievol eenvoudig spelletje met universeel geldende regels.

Oproep

Hierbij een oproep aan alle voetballiefhebbers om een eendaagse workshop storytelling te volgen.
Ook niet-voetballiefhebbers zijn overigens welkom.

Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

Deel dit bericht!

Leave A Comment