“Stayokay is een Nederlandse keten van hostels. Al bijna 90 jaar spant Stayokay zich in om zijn lokale en internationale gasten het ideale vertrekpunt te bieden voor nieuwe en waardevolle ervaringen. Stayokay biedt geen onnodige luxe, maar een goed verzorgd verblijf in een informele omgeving. Er is ook voldoende gelegenheid om andere mensen te ontmoeten.

Stayokay aan het Vondelpark ligt op een prachtige locatie. Binnen 10 minuten van het Amsterdams Centraal Station, vlakbij het Amsterdamse centrum met zijn vele grachten, op fietsafstand van de belangrijkste musea.

Stayokay Vondelpark is onlangs volledig gerenoveerd. Een prachtige bar, afwisselende gezellige en intieme ruimtes, regelmatig livemuziek.”

Dit was ongeveer de briefing die wij kregen van het management van Stayokay. Of wij een korte bedrijfsfilm van anderhalve minuut konden maken, waar al deze aspecten in naar voren kwamen.

Natuurlijk lag het voor de hand om voor een eenvoudige oplossing te kiezen. In dat geval zouden we eerst alle door het management genoemde plekken in Stayokay Vondelpark en in de omgeving daarvan vastleggen. Dan zouden we deze shots aan elkaar plakken. En vervolgens zouden we er een muziekje onderzetten. Pure brokjes informatie, samengevoegd tot een logische informatielijn. Droog maar volledig. Werkt altijd. In zekere mate.

Wij kozen echter voor een moeilijker weg. Zonder de oorspronkelijke begroting hiervoor op te hogen. Wij besloten namelijk om een klein maar onmiskenbaar verhaallijntje onder de beelden te leggen. Een hele subtiele romance om de beelden met inhoudelijke informatie aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Boys meet girls. Twee jongens krijgen in het hostel twee meisjes in de smiezen. Ze volgen ze overal, binnen en buiten het hostel, om maar met ze in contact te komen. Maar gaat dat ook lukken…?

Zie hieronder het resultaat. Deze korte bedrijfsfilm werd geproduceerd door Mfilms, geregisseerd en geschreven door Joost Schrickx, het camerawerk is van Françoise Mittertreiner.

En laat het ons weten als u ook geïnteresseerd bent in een bijzondere en aansprekende filmische presentatie van uw bedrijf.
Zonder dat dit een meerprijs heeft.

Deel dit bericht!

Leave A Comment