Deze blog is bedoeld voor iedereen die overweegt een eendaagse cursus scenarioschrijven te gaan volgen. Tijdens mijn cursus of workshop scenarioschrijven leer je zoveel  dat je na afloop van de cursus zelfstandig een prachtig filmconcept of scenario kunt schrijven. In deze blog benoem ik een aantal vragen die tijdens zo’n cursus behandeld worden of zouden kunnen worden. Ze geven een indruk van het niveau en de invalshoek van mijn eendaagse cursus scenarioschrijven.

Vragen tijdens cursus scenarioschrijven

Hoe vertaal je een bruisende facebook groep naar een even bruisend filmisch concept?

Met welke dramatische middelen ontwikkel je een objectieve onderzoeks-documentaire over aanbevolen diëten na kanker, zonder saai en slaapverwekkend te worden?

Hoe vertel je het verhaal van een alternatieve uitvaartonderneming die zich onderscheidt van alle andere ondernemingen op dit gebied?

Wat is de ideale structuur voor een filmscenario voor een documentaire over twee competitieve top-fortnite spelers?

Stel je moeder ontdekt dat haar vader haar echte vader niet is. Hoe werk je dat gegeven uit tot een spetterend filmplan?

Een voetbalfan probeert tevergeefs zijn enthousiasme over te brengen op zijn zoon. Zit daar een film in?

Een winkel in tweedehands spullen kan een inspirerende omgeving zijn. Maar maakt dat zo’n plek ook geschikt als arena voor een film?

Dit zijn dus zomaar wat vragen die ter sprake kunnen komen tijdens een eendaagse cursus scenarioschrijven van Joost Schrickx. De laatste cursus van dit jaar vindt plaats op donderdag 12 december 2019.

Twee boeken van auteur Joost Schrickx

Als uitgangspunt voor deze cursus gebruikt Joost Schrickx zijn twee boeken:

Basisboek scenarioschrijven, dat zich specifiek richt op schrijven van een filmplan;

Storyteling, de weg naar het hart, het onlangs verschenen nieuwe standaardwerk van Joost Schrickx dat zich richt op het verbinden van droge feiten door een dramatische verhaallijn.

Masterfase scenarioschrijven

Mocht je trouwens al zoveel scenario-ervaring hebben dat je denkt deze eendaagse cursus scenarioschrijven niet meer nodig te hebben, dan kun je je ook nog inschrijven voor de Masterfase Scenarioschrijven. Joost Schrickx verzorgt ook deze Masterfase. De studenten werken gedurende zes lesdagen ieder aan hun eigen filmplan. Als iedere deelnemer doet wat er van hem of haar gevraagd wordt zal aan het eind van de Masterfase iederen naar huis gaan met een volledig en professioneel filmplan.

Inschrijven

Alvorens in aanmerking te komen voor aanmelding voor de Masterfase zal een kandidaat moeten kunnen aankomen over enige scenario-basiskennis te beschikken, zoals aangeleerd wordt tijdens de eendaagse cursus scenarioschrijven.

Schrijf je hier in voor de eendaagse cursus scenarioschrijven

Schrijf je hier in voor de Masterfase scenarioschrijven

Deel dit bericht!

Leave A Comment