Even een update.

Deze week heb ik mijn eerste online workshop ooit gegeven. Het betrof een workshop scenarioschrijven voor documentaire, aan acht deelnemers. Ondanks het wat negatieve daglicht waarin de software de laatste tijd is komen te staan gebruikte ik hiervoor het pakket Zoom.

Het was even wennen maar uiteindelijk werd het een zeer intensieve en zeer gefocuste workshop. De tijd, deze online workshop duurde van 10.00 tot 16.30 – vloog om. En de deelnemers waren na afloop zeer enthousiast, zo bleek uit de evaluatie. Een van hen noemde dit zelfs de beste filmworkshop die hij ooit gevolgd had.

Ik ben vast van plan, ook als we eenmaal uit de Corona-crisis zijn, om vaker zo’n online workshop scenarioschrijven of een online workshop storytelling te organiseren.

Ik ben sowieso vrij uitgebreid online bezig de laatste tijd. Op mijn Youtube storytelling kanaal heb ik bijvoorbeeld een aantal korte lessen storytelling in de vorm van een ongepolijste vlog geplaatst. Ik bespreek daarbij o.a. de 7 stappen van Pixar, de structuur van een verhaal, spanningsopbouw en planten en oogsten. Uiteraard komen deze onderwerpen ook ter sprake als ik – al of niet online, een eendaagse workshops scenarioschrijven of een eendaagse workshop storytelling verzorg.

En buiten mijn vlogs en workshops beschrijf ik natuurlijk ook veel bruikbare technieken in mijn beide boeken, namelijk ‘Basisboek Scenarioschrijven’ en ‘Storytelling – De weg naar het hart’. Het is de bedoeling dat daar binnenkort een derde boek bij komt, namelijk een praktisch boek voor documentairemakers met als werktitel ‘Documentaire – van idee tot financiering’.

Ik wens iedereen tenslotte in deze bizarre tijden vooral veel gezondheid toe. Zorg ervoor dat je niet besmet wordt en dat je ook geen anderen kunt besmetten, dan komt het allemaal goed. Daar hebben we nauwelijks experts voor nodig.

Deel dit bericht!

Leave A Comment