Bij ontwikkeling en realisering van een bedrijfsfilm doorloopt Stichting Pelicula het volgende bedrijfsfilm productieproces:

bedrijfsfilm productieproces

Concept

De allereerste stap in het bedrijfsfilm productieproces is een geheel vrijblijvend en gratis overleg. Het liefst in een persoonlijk gesprek. Of in de vorm van een korte workshop. Na afloop presenteert Stichting Pelicula een concept. Hierin zijn idee, vorm en distributie verwerkt. Dit concept richt zich altijd op het bereiken van de doelgroep van de opdrachtgever. Om zo zijn of haar  doelstelling te verwezenlijken. Dit kan zijn grotere naamsbekendheid of een hoge conversie ratio. Een hogere seo-ranking of een imago verandering. Of welke andere doelstelling dan ook.

Scenario/Draaiboek

Het concept wordt uitgewerkt in een gedetailleerd scenario en draaiboek. Het Scenario beschrijft de video en audio van de film. Het draaiboek beschrijft de shots en camerastandpunten die gehanteerd gaan worden. Scenario en draaiboek gaan fungeren als blueprint voor de opname- en montagedagen. In een nauwgezette planning, wordt vervolgens de productieperiode voorbereid.

Realisatie

Het filmteam gaat aan de slag. Dit is de kern van het bedrijfsfilm productieproces. Afhankelijk van de grootte van een productie bestaat een filmteam uit twee man, regisseur en cameraman. Of er wordt nog een aparte geluidsman aan het team toegevoegd.

Montage

De tijdens de draaidag of draaidagen geschoten beelden worden verwerkt tot een pakkende bedrijfsfilm. Meestal wordt muziek toegevoegd. Een enkele keer ook een voice-over. Na een eerste montage volgt er een viewing, een beoordelingsmoment. Eventuele aanpassingen worden verwerkt. Na de definitieve beoordeling volgt de eindmontage en nabewerking.

Oplevering

Oplevering van bedrijfsfilm of videoproductie vindt standaard plaats in webformaat of op DVD. Desgewenst wordt in deze fase aandacht besteed aan distributie. Hieronder wordt verstaan publicatie via sociale media, optimalisatie voor zoekmachines (video seo) en ‘contextual publishing’.

Maar het belangrijkste eindresultaat is een tevreden klant.

Overigens hoeft bovenstaand gedegen bedrijfsfilm productieproces niet perse heel prijzig te zijn. Zie ook het overzicht van onze aantrekkelijke tarieven.