Scenarioschrijven met Joost SchrickxJoost Schrickx schreef en schrijft scenario’s voor  documentaires, speelfilms en bedrijfsfilms. Een aantal van de resultaten van zijn scenarioschrijven werd bekroond met een prijs.

Tevens is Joost Schrickx een auteur van een veelgelezen scenario-handboek: Basisboek Scenarioschrijven. Dit boek behandelt alle theorie die nodig is om een scenario of concept voor een documentaire, speelfilm of bedrijfsfilm te kunnen schrijven.

Dit boek staat onder meer aan de basis van de Workshops scenarioschrijven die Joost Schrickx regelmatig verzorgt. Deze kunnen eendaags zijn maar soms ook meerdaags. De workshops worden gegeven in Amsterdam of in Bussum.

Joost Schrickx kan daarnaast als coach worden ingehuurd door filmmakers of (beginnende) scenarioschrijvers die ondersteuning willen bij het scenario-schrijfproces. Dat kan variëren tot begeleiding van een of enkele uren tot een volledig begeleidingstraject. Succes is hierbij zo goed als verzekerd.

Tenslotte organiseert Joost Schrickx regelmatig een Masterclass voor scenarioschrijvers met enige ervaring. Deze Masterclass beslaat 6 lesdagen en anderhalf uur email begeleiding.