Storytelling cursus met Joost SchrickxNaast onze reguliere workshop storytelling bieden wij nu ook een In company storytelling cursus aan.

In principe kost een in company cursus storytelling zoals wij die aanbieden 750 euro per dagdeel. Dat is dus 1500 euro per dag. Onafhankelijk van het aantal deelnemers. Een dag duurt daarbij van 10.00 tot 17.00. Inclusief een uur pauze.

Waarom heeft onze in company storytelling cursus ook een duidelijk toegevoegde warde voor uw bedrijf?

Als u droge feiten weet te verbinden door een verhaal, worden deze feiten beter en langer onthouden. Storytelling gaat over de kennis, inzichten en vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

Of u nu een overtuigende speech of presentatie wilt geven, een pakkende tekst voor een website of brochure wilt schrijven, in een formeel of informeel gesprek een gesprekspartner voor een idee wilt winnen, of via een andere weg je boodschap wilt communiceren, kennis en begrip van storytelling zullen voor toename in overtuigingskracht zorgen.

Onze in company Cursus Storytelling, die wordt gegeven door schrijver en filmmaker Joost Schrickx, tevens een bevlogen trainer en verteller, gaat uit van een drietal basisgedachten.

  1. Om het verhaal van de organisatie waar je voor werkt te kunnen verwoorden, helpt het om eerst je eigen professionele verhaal, dat vertelt waarom je doet wat je doet, te formuleren. En om je professionele verhaal te formuleren helpt het om eerste je privéverhaal, dat vertelt waarom je bent wie je bent, te duiden.
  2. Het eigenlijke verhaal speelt zich af in het hoofd van de ontvanger, dus alle vertel-inspanningen moeten erop zijn gericht om het hoofd van de ontvanger zo actief mogelijk te maken.
  3. Een verhaal ontstaat bij de gratie van weerstand en conflict, van strijd en overwinning. Als iets te makkelijk gaat, levert dat geen sterk verhaal op. Uitstellen van de oplossing is daarbij een van de geheimen.

In een prettige afwisseling van kennisoverdracht, oefeningen en voorbeelden, gaat Joost Schrickx in op storytelling gereedschappen, principes, inzichten en vaardigheden. Hij besteedt speciale aandacht aan mondelinge overdracht van een verhaal; Iedere deelnemer zal de workshop verlaten als een betere speecher en presentator dan hij of zij vóór de workshop was.

Joost Schrickx is een veel gevraagde trainer en spreker. Hij schreef o.a. het boek ‘Storytelling – De weg naar het hart‘. Wacht daarom niet te lang met het aanvragen van een in company storytelling cursus!

Meer informatie