Wil je als ondernemer graag zelf een doorwrocht concept voor een passende bedrijfsfilm ontwikkelen, voordat je tot maken of laten maken overgaat? Kun je al redelijk filmen, maar weet je nog niet zo goed hoe je met beelden ook daadwerkelijk iets kunt vertellen? Wil je meer inzicht krijgen in het proces dat aan het realiseren van een film voorafgaat, zodat je daarna nog meer kunt genieten van je favoriete speelfilms en documentaires?

Joost Schrickx, filmmaker en scenarioschrijver, auteur van het standaardwerk ‘Basisboek Scenarioschrijven’, verzorgt de eendaagse workshop ‘Scenarioschrijven en concept-ontwikkeling’. Joost Schrickx streeft altijd optimale afwisseling na van kennisoverdracht, voorbeelden kijken en lezen, maar vooral zelf doen. Tijdens deze workshop scenarioschrijven en conceptontwikkeling komen de volgende onderwerpen aan bod.

Onderwerpen

  • Inspiratie en idee-ontwikkeling
  • Drama, conflict en spanningsboog
  • Visualisering van ideeën en plannen
  • Werken met een premisse om te garanderen dat je vertelt wat je wilt vertellen
  • Onderscheid tussen een droge informatielijn en een aantrekkelijke interesselijn
  • Wat schrijf je op en wat schrijf je niet op?: inhoud, format en lay-out
  • Gebruik van voice over, muziek, spanningstools en andere ‘verteltrucjes’
  • Principes van story-telling
  • Van idee naar synopsis naar treatment naar scenario naar…
  • Je eerste eigen concept of scenario, maar hoe nu verder?

Inschrijving

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Schrijf je nu in!

Deel dit bericht!

Leave A Comment