Op 23 en 24 september 2017 vindt in De Hallen in Amsterdam het jaarlijkse Ambacht in Beeld Festival plaats. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, performances en masterclasses is het Ambacht in Beeld Festival hét festival over ambacht. Het festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap.

In het kader van dit festival maakte ik met leerlingen van Basisschool de Fuut in Monnickendam een serie van drie prachtige korte films over oude ambachten. Met één groepje maakten we een filmisch portret van een ambachtelijke bakker. Met een ander groepje realiseerden we een film over een visroker. In het derde filmpje stond een klompenmaker centraal.

Deze drie korte films gaan tijdens het Ambacht in Beeld Festival in première in de Filmhallen. De films worden daar vertoond op zondag 24 september om 11.00. Samen met een aantal andere films over ambachten van andere Basisscholen.

In deze blog alvast een preview op een van de filmpjes, die over een visroker.

Het aardige is dat voor het realiseren van deze film gebruik werd gemaakt van een iPhone camera zonder hulpstukken. Gewoon uit de hand. Een regisseur, een cameraman en een interviewer, alle drie niet ouder dan 11 jaar, en een iPhone.

En Joost Schrickx als begeleider.


Preview

Deel dit bericht!

Leave A Comment