Onlangs verzorgde ik een eendaagse workshop storytelling voor de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. Op deze eendaagse workshop storytelling kreeg ik de hier onderstaande feedback.

Ik deel deze omdat de feedback een goede indruk geeft van de inhoud, vorm en toegevoegde waarde van deze workshop storytelling.

Feedback

‘Het was een inspirerende workshop met een duidelijk verhaal. Niet alleen toepasbaar voor het ‘filmen met je iPhone’, maar ook breed inzetbaar in communicatieland.’

“Ik vond het een interessante en zeker geen zware workshop. Ochtendprogramma vloog voorbij, heel interessant. In het middagprogramma zat een dipje, misschien dat wat meer afwisseling zou helpen. Wat bij me opkomt is bijv. filmpje laten zien waarbij het ‘niet klopt’ of ‘niet werkt’, even naar buiten voor een opdracht…
Ik kijk nu al anders naar films merk ik, ben er nog niet over uit of ik dat altijd prettig vind;)”

“TOP: Ik vond het een leuke workshop. Tijdens deze eendaagse workshop storytelling veel geleerd over verschillende aspecten van storytelling. Goed toepasbaar in het werk. Niet alleen bij het maken van video’s maar ook bij voorbereiding van bijv. toespraken.
TIP: Ik vond het zeker geen zware workshop maar ik denk dat van 10:00 – 16:30 uur iets te lang is. Dus wellicht workshop iets inkorten of in de middag andere werkvormen inbrengen waardoor je de energie van de ochtend wat meer kunt vasthouden.
Maar overall dus een leuke workshop!”

“Een leerzame kijk in de keuken over het maken van een film. Veel tips en gouden regels gekregen (en gelukkig opgeschreven), wat we in de praktijk zullen brengen!” (Hanjo)

Inspirerend

“Inspirerende workshop: de afwisseling theorie & filmfragmenten bekijken en zelf schrijven & ervaren, werkt goed. Opbrengst van de dag is zeker pure winst: toepasbaar op ieder verhaal dat je wilt vertellen in welke vorm dan ook. En voor het maken van een film is een point of no return bereikt: vanaf nu niet zomaar registreren, maar vooraf: fantaseren, visualiseren én dramatiseren!”

“Ik vond het een mooie mix van theorie en praktijk. Veel dingen weet je al gedeeltelijk, ook omdat wij zelf ook veel ‘verhalen vertellen’, maar je wordt je er veel meer bewust van. Bij mij kwam dit bijvoorbeeld extra aan: “Vertel niet alles, laat de kijker het invullen, anders heeft de kijker te weinig te doen en dwaalt hij af. De kijker moet het verhaal in het hoofd beleven.” Het is zo herkenbaar als een filmpje te voorspelbaar is, spoel ik alles door of stop ik met kijken. Ook is het goed om gewezen te worden op de ‘props’ of het ‘planten’ van dingen. Voortaan zal me dit altijd op gaan vallen én ik zal er dus eerder aan denken om zoiets in te kunnen zetten.”

“De workshop conceptontwikkeling vond ik leuk en ik heb er zeker wel weer wat van geleerd. Ik vond het wel een lange dag, misschien iets meer pakkende voorbeeld filmpjes tussendoor.”

“Het was een leuke, inspirerende workshop. Interessant om te leren hoe een verhaal tot stand komt.”

Deel dit bericht!

Leave A Comment