Besturen met beelden.

Besturen met beelden is een kreet die tegenwoordig steeds vaker gehoord wordt. Maar wat houdt dit nu precies in?

Onmogelijke opdracht

Onlangs kregen wij van Gemeente Stadsdeel Amsterdam West een onmogelijke opdracht. Of wij een film wilden maken van 7 droge pitches door afdelingshoofden over de resultaten van het zo mogelijk nog drogere Medewerkers Waarderingsonderzoek.

Zeg nooit nee.

 Buiten comfortzone

Bij iedere pitch hebben wij getracht de betreffende afdelingshoofden buiten hun comfortzone te plaatsen. En ze daardoor tot een acteerprestatie te laten komen waar ze anders nooit toe gekomen zouden zijn. Op ongewone locaties. Een park, een plein, een bedrijventerrein. Verder hebben wij zowel tijdens de script- en concept fase als bij de opnames en tenslotte ook bij de montage de vaak qua inhoud toch wat stijve pitches zo speels mogelijk benaderd. Daarbij steeds denkend vanuit ons specialisme, namelijk niet de gelikt-commerciële benadering maar meer een losse documentaire benadering.
Kennelijk heeft deze aanpak gewerkt.

Tevreden opdrachtgever

De opdrachtgever was zeer tevreden. En deze verfilmde pitches over het Gemeentelijk beleid zullen vast veel meer medewerkers bereiken en raken dan het geval zou zijn geweest als ze op papier waren uitgeschreven.
Op naar de volgende onmogelijke opdracht!
Besturen met beelden is in. Video is in. Wij zijn in.

Lage kosten

En het hoeft absoluut niet heel veel geld te kosten om tot verrassende en indringende resultaten te komen.
Een dag voorbereiding, een draaidag met cameraman en regisseur en een tweetal montage-dagen is vaak al afdoende voor een paar minuten durende boeiende film.

Deel dit bericht!

Leave A Comment