Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

In Nieuwegein gaven wij onder de vleugels van Mfilms een workshop ‘Filmen met de Smartphone en Storytelling’ aan maar liefst vier bedrijven tegelijk. Communicatie- en ander medewerkers van de bedrijven Great Circle, Abecon, House of Engagement en True wilden in één dag tijds leren hoe de smartphone-camera gebruikt kan worden om krachtige videoboodschappen te bedenken, te maken en te communiceren. In een dag tijd zouden wij ze daarom trainen hoe te kadreren, hoe te decouperen, hoe te monteren en hoe een sterk verhaal te vertellen.

Voorbereiding

Om ons voor te bereiden probeerden we ons een beeld te vormen met wat voor bedrijven we te maken zouden krijgen. Dat viel helaas nog niet mee. Alle vier bedrijven gebruiken IT om hun klanten en de klanten van hun klanten optimaal met elkaar te laten communiceren.  Dat was nog wel duidelijk voor ons als leken. Maar om de zonder twijfel complexe en indrukwekkende technische prestaties die achter deze doelstelling schuil gaan te doorgronden, daarvoor schoot onze achtergrondkennis gewoonweg te kort.

We besloten dit euvel efficiënt en eenvoudig op te lossen. Daarom maakten wij het thema ‘wie zijn wij voor onze werknemers en wie zijn wij voor onze klanten?’ tot het thema van de dag. Daarbij vroegen we de deelnemers om in hun filmpjes duidelijk en vooral ook visueel te vertellen wie zij waren en waar zij voor stonden.

Deelnemers workshop 'filmen met de smartphone en storytelling

Resultaten

En dat werkte. Het leverde een achttal prachtige, soms zelf verbazingwekkend knappe en ook heldere filmpjes op. Met als bijkomend gevolg dat aan het eind van de dag wij een haarscherp beeld hadden van met wie wij die dag van doen hadden. En de deelnemers hadden bovendien naar eigen zeggen een leerzame, interessante en tegelijkertijd aangename dag gehad. Zo sneed het mes aan meerdere kanten.

Great Circle blij, Abecon blij, House of Engagement blij, True blij.

En wij ook blij.

Ook geïnteresseerd in een workshop ‘Filmen met de Smartphone en Storytelling’?

Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

Deel dit bericht!

Leave A Comment