Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

Drie dames

Neem twee dames die verbonden zijn aan de Protestantse kerk. Twee dames die graag pakkende films willen maken en monteren. Twee dames ook die in het algemeen hun boodschap bij hun gelovige achterban steviger willen verankeren. Voeg daar een zeer ervaren journaliste aan toe, die haar werkgebied wil uitbreiden naar gefilmde reportages en daarmee ook daadwerkelijk iets wil vertellen.
Wat krijg je dan?

Boeiend

Inderdaad, je krijgt dan een boeiende groep van deelnemers aan mijn workshop scenario en storytelling. Drie deelnemers die zich afgelopen vrijdag de kaas niet van het brood lieten eten en haarfijn wisten wat ze wél en wat ze niet van mij wilden leren.
We hebben het gehad over het scherpe onderscheid tussen feiten enerzijds en de dramatische lijn anderzijds. Om die dramatische lijn te ontwikkelen helpt het om je af te vragen wat mensen wíllen maar ook wat mensen nódig hebben. Hoe meer je in een verhaal durft en kan adverteren wat er verderop in het verhaal gaat plaatsvinden, hoe sterker dit verhaal wordt. En hoever mag je eigenlijk gaan in het ingrijpen in de werkelijkheid, of zelfs het manipuleren hiervan, om je verhaal boven tafel te krijgen?
Aangemoedigd door de journaliste lieten de twee andere dames aan het eind van de workshop ook een aantal van hun eigen producties zien.

Conclusie?

Alle drie deelnemers zijn goed op weg. Maar er valt op gebied van scenario en storytelling kennis ook nog heel veel bij te spijkeren. Wat dat betreft hebben we tijdens deze eendaagse workshop een stevige stap in de goede richting gezet.

Jij ook?

Wil je ook een goede stap zetten waar het je scenario en storytelling kennis, vaardigheden en inzichten betreft?
Schrijf je dan in voor een van mijn volgende workshops.

De eerstvolgende workshops vinden alweer plaats op vrijdag 30 november en woensdag 12 december 2018 in het Filmatelier te Bussum.
Dus wacht niet te lang!

Schrijf je nu zelf ook in voor een workshop storytelling!

Deel dit bericht!

Leave A Comment