Donderdag 15 november heb ik in het kader van de A en O Fonds Meester in je Werk week een halfdaagse workshop ‘filmen met je smartphone’ gegeven. In Tholen, aan negen deelnemers uit Tholen zelf en uit omliggende gemeentes als Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Het verbaast mij altijd weer hoeveel onderwerpen je in zo’n halve dag ter sprake kunt brengen. Ik heb het met de deelnemers gehad over kadrering, belichting en geluid. Maar ook over camerabewegingen en camera-standpunten. En tenslotte ook over storytelling, conceptontwikkeling en zelfs over montage. Tussendoor een oefening en als afsluiting een eindopdracht waarbij de deelnemers het karakter of een aantal kenmerken van hun gemeente op unieke wijze in beeld brachten. Mijn grote uitdaging bij deze Workshop was om ondanks de relatieve werkdruk het toch ontspannen en daardoor creatief te houden. En gezien de kwaliteit van de eindproducten en ook de reactie van deelnemers na afloop is dat gelukt.

Ook geïnteresseerd in een workshop filmen met je smartphone?

Meer informatie

Deel dit bericht!

Leave A Comment