Meester in je Werk-week

Dit jaar vond De Meester in je Werk-week van het A+O Fonds plaats in de week van 12 t/m 16 november 2018. De Meester in je Werk-week is een landelijke actieweek waarin aandacht besteed wordt aan vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit! In het kader van deze week reden wij 5 dagen lang kriskras door het hele land met onze workshop ‘Besturen met Beelden’.

Deze workshop, waarvan de volledige titel luidt: ‘Besturen met Beelden – gebruik je smartphone om een krachtige boodschap te communiceren ‘, was de hele week volledig volgeboekt. Dit was een hele uitdaging voor ons, niet alleen logistiek maar ook qua programmering. Het kwam neer op twee workshops per dag op de meest uiteenlopende plekken in Nederland, van het pittoreske plaatsje Limbricht in Limburg, het Abdij in Middelburg in Zeeland tot aan het plaatsje de Steeg in het oosten van het land.

Onze reguliere eendaagse workshop ‘filmen en monteren met de smartphone’ dienden we voor deze gelegenheid terug te brengen naar 2,5 uur zonder concessies te doen aan de kwaliteit van ons reguliere programma. Wij hadden ons daarbij als doel gesteld dat onze workshop Besturen met Beelden niet louter als een teaser mocht fungeren voor onze reguliere workshop filmen en monteren met de smartphone. Gezien de kwaliteit van de filmische eindproducten en gezien ook de enthousiaste reacties van de deelnemers, menen wij daarin goed geslaagd te zijn.

In 2,5 uur leerden deelnemers niet alleen de techniek van de smartphone en de techniek van het filmen (kadrering, camerabewegingen en standpunten, belichting en geluid) maar ook leerden zij de beginselen van storytelling en concept-ontwikkeling. Zelfs montage-basisvaardigheden kwamen aan het eind van de workshop in vogelvlucht aan bod.

Welke boodschap wil jij communiceren?

Filmen met de smartphone gaat natuurlijk over veel meer dan beelden schieten door de videoknop aan en uit te zetten. De deelnemers kregen al snel door wat hier allemaal nog meer bij komt kijken. Welke beelden moet je schieten en hoe? Wat wil je vertellen met de beelden? Deze conceptuele vragen als voorbereiding op de daadwerkelijke opnames, is iets waar veel deelnemers de meeste moeite mee hebben. Dat zien wij in al onze workshops. Hierop hebben wij ons workshop-programma dan ook aangepast, iets waar we volgens ons onderscheidend in zijn. Onze centrale doelstelling is namelijk dat deelnemers ook daadwerkelijk iets gaan vertellen met hun filmopnames, zodat men de boodschap communiceert die men wíl communiceren.

Inmiddels hebben enkele gemeentes onze twee reguliere workshops filmen en monteren met de smartphone en storytelling opgenomen in hun opleidingskalender voor 2019 en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!! Wij vinden het mooi om te zien dat het bedrijfsleven en overheidsinstanties steeds meer gaan besturen met beelden.

Ook geïnteresseerd in een Incompany workshop ‘Filmen en monteren met de smartphone’ of een Incompany workshop Storytelling voor jouw gemeente?

Meer informatie

Deel dit bericht!

Leave A Comment