Innovatieve kerst

workshop storytelling en filmen met de smartphoneEen van de deelnemers aan de workshop storytelling en filmen met de smartphone wilde graag een korte film maken. In deze korte film wilde hij zijn beroep – hij is bij de ING betrokken bij innovatie – en de tijdgeest – het is binnenkort kerst – combineren. Maar hij had nog geen idee hoe.
Samen werkten we snel wat ideetjes uit. Maar geen daarvan kon helaas zijn volle tevredenheid wegdragen. Ook al omdat ze veel te bewerkelijk waren.
De deelnemer wilde het al opgeven. Hij stelde voor dat hij aansluiting zou zoeken bij een ander filmgroepje, en zijn eigen filmplan zou laten varen. Hij had tenslotte al heel wat tijd verdaan met nadenken, en er restte hem nog maar een kwartiertje om zijn eigen opnames te maken.
Maar ik was en ben geen voorstander van opgeven. Laten we het een laatste kans geven, stelde ik voor. Laten we gewoon wat improviseren.
En dat deden we.
We stapten een winkel binnen en vroegen toestemming om te filmen. En, oja, ook niet onbelangrijk, of de  verkoopster zelf ook een rol op zich wilde nemen… Ik speelde een beetje een enge man die graag een innovatieve kerst wil vieren.
De deelnemer maakte, zoals hij zojuist tijdens deze workshop storytelling en filmen met de smartphone geleerd had, een aantal shots vanuit verschillende hoeken en met verschillende kaders.
Snel keerden we terug naar het workshop lokaal. Daar kregen alle deelnemers een spoedcursus monteren, met iMovie of met Kinemaster.
De deelnemer die ik even daarvoor geholpen had met zijn filmpje over innovatie en kerst. plakte de beelden achter elkaar, sneed her en der wat bij, en voegde een muziekje toe.
Zijn eindresultaat staat hieronder.
Wil je ook tijdens een eendaagse workshop storytelling en filmen met de smartphone leren hoe je een aansprekend filmpje kunt maken?
Schrijf je dan nu in.

Meer informatie