Home » Voorlichting- en Moodfilms

Aldel veiligheidsfilm

Pelicula realiseerde deze bedrijfsfilm in de vorm van een industriële veiligheidsfilm voor aluminium smelterij Aldel . Deze industriële veiligheidsfilm bestaat uit twee indringende portretten van twee werknemers van Aldel die slachtoffer waren van een ongeval op de werkvloer. Naast een persoonlijk interview met de betrokkenen worden de aanloop tot het ongeval, het ongeval zelf en […]

Lees verder...

Wabo

Post Image

Voorlichtingsfilm voor gemeente Haarlemmermeer Deze bedrijfsfilm in de vorm van een voorlichtingsfilm realiseerde Pelicula voor de Gemeente Haarlemmermeer – in het kader van de invoering van de nieuwe WABO-wetgeving aldaar. Het eindproduct werd bijzonder enthousiast ontvangen, zowel bij de Gemeente zelf als bij haar burgers en ondernemers. Daarnaast was de samenwerking tijdens de ontwikkeling van het concept […]

Lees verder...

Moving Colors

Moving Colors: Moodfilm over een filmproject van ama’s en HBO-studenten (Open Studio, 2010).

Lees verder...

Invesco

Post Image

Deze bedrijfsfilm realiseerde Pelicula voor een der grootste vermogenbeheerders ter wereld: Invesco. De bedoeling was om met een eenvoudig en betaalbaar filmpje iets meer naamsbekendheid in Nederland te genereren. Kennelijk is dat gelukt want de opdrachtgever was zeer tevreden met deze moodfilm.

Lees verder...

Seoguru

In deze korte bedrijfsfilm gaat seoguru Alain Sadon in op de principes achter zoekmachine optimalisatie (SEO) en Video zoekmachine optimalisatie (VIDEO SEO).

Lees verder...

VOA verkiezing

VOA verkiezing: Bedrijfsfilm in de vorm van een moodfilm over een ondernemer-van-het-jaar verkiezing (Murekla bv, 2009)

Lees verder...

Bi-ont

Bi-ont is een bedrijfsfilm voor Stichting Vluchtelingenwerk waarin op basis van een eenvoudige verhaallijn verslag wordt gedaan van drie nieuwe pilot-projecten bedoeld om vluchtelingen met de lokale Nederlandse bevolking in contact te brengen.

Lees verder...

Like Dolphins can swim

Like Dolphins can swim is een bedrijfsfilm voor Stichting de Benen Nemen. Joost Schrickx schreef het scenario en trad op als regie-coach. (Murekla, 2007).

Lees verder...

Officier van Justitie

In deze bedrijfsfilm voor het Openbaar Ministerie, waarvoor Joost Schrickx het scenario schreef en Veronieke Schrickx en Dick Addens als acteurs optraden, wordt een dag uit het leven van een Officier van Justie belicht.

Lees verder...

Stel je niet aan!

DRUK is een documentaire over het onderwerp ADHD waarin kleinkunstenaar Jochanan op zoek gaat naar een medicijn om zijn leven wat overzichtelijker te maken. Joost Schrickx schreef het scenario en deed de regie. Zie ook de website.

Lees verder...