Documentaire over ADHD

Druk: 30 minuten documentaire over ADHD, waarin kleinkunstenaar Jochanan Westra op zoek gaat naar een medicijn om zijn leven wat overzichtelijker te maken (Pelicula, 2009, RTV NH, Goed TV, BVN )

De diagnose ADHD wordt steeds vaker bij kinderen en volwassenen gesteld. DRUK is een film over het onderwerp ADHD. De kleinkunst acteur Jochanan Westra “haalt niet uit het leven wat erin zit”. Misschien heeft hij wel een stoornis, “zoiets als ADHD”.

ADHD documentaire film op het strandHij begint een tragikomische zoektocht naar de zin en onzin van deze aandoening en vooral naar de manier waarop hij hier persoonlijk mee om wil gaan. Jochanan’s zoektocht wordt afwisselend getoond door gesprekken met zijn psychiater, door persiflages op de zoektocht tijdens een theaterrepetitie ter voorbereiding op zijn nieuwe one-man show en door beelden uit zijn ‘gewone’ leven. Tenslotte komen zoektocht, theaterrepetitie en het dagelijkse leven bij elkaar en vindt Jochanan in deze unieke ADHD documentaire zijn eigen originele oplossing voor zijn ‘druk zijn’.

Bestel de DVD van DRUK, ADHD documentaire film.

Gerelateerde projecten